Video Marcel Boloș explică cum va funcționa e-TVA. Surse: Măsura nu se va amâna
Răsturnare de situație în scandalul e-TVA. Măsura care a revoltat mediul de afaceri nu se va amâna, susțin surse guvernamentale. Ministerul Finanțelor s-ar fi opus pentru că amânarea ar duce la pierderea unei tranșe din PNRR. Ieri, Coaliția susținea întârzierea acestei măsuri. Ministrul Finanțelor își apără proiectul, menit să crească încasările statului din taxa pe valoare adăugată. Iar statul are nevoie de bani ca de aer. Dacă nu îi va obține din reducerea evaziunii, soluția va fi creșterea taxelor. Deja s-ar face scenarii pentru o eventuală creștere a cotei de TVA de la anul.
Reacția lui Boloș după ce Fitch a revizuit perspectiva ratingului României
Reacția USR, după discuția pentru viitorul buget
PSD-PNL-USR-UDMR au o nouă rundă de negocieri. Neînțelegeri privind împărțirea ministerelor
Influencerii lui Călin Georgescu, verificați de ANAF
Stolojan: E ultima şansă pe care o au aceste partide pro-europene de a forma o majoritate. Următorul guvern are un corset financiar
România, codașă la numărul de contracte de muncă part-time
Noi proteste ale pensionarilor vor avea loc astăzi la Palatul Victoria
Guvernul nu exclude creșterea taxelor pentru reducerea deficitului bugetar
Ciolacu vrea o a treia întrebare la referendumul lui Nicușor Dan
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: „Rostul și rolul decontului precompletat este un instrument preventiv, ceea ce presupune că eu, Fisc, îți spun că acestea sunt sumele din evidența mea fiscală. Dacă tu dorești să le verifici, le verifici, dacă nu, eu îți primesc decontul de TVA cu sumele pe care tu le ai.
Dacă ai diferențe mai mari de 20%, intri în modulul de risc fiscal și vei face obiectul unei inspecții fiscale ulterioare și, având aceste diferențe, nu îți mai dau eu, stat, rambursarea de TVA cu control ulterior, ci prima dată îți fac controlul.
Am lăsat termenul de 3 luni fără niciun fel de sancțiune, fără niciun fel de probleme și consecințe care ar putea să apară după aceste diferențe”.
Boloș a mai explicat marți la Digi24 că măsura decontului de TVA precompletat este necesară, deoarece o sumă foarte mare din TVA nu este încasată la buget în acest moment.
„Este principalul nostru instrument de reducere a gap-ului de TVA. Suntem, potrivit calculelor care s-au făcut la nivelul UE, la un nivel fără precedent. 35 miliarde de lei anual nu se încasează din TVA care ar putea să fie virată bugetului de stat. Trebuie să adoptăm măsuri, astfel încât banii care se cuvin statului român să fie încasaţi, acest tip de impozit fiind neutru pentru contribuabili şi nu afectează costurile de operaţionalizare, de funcţionare ale acestora”, a spus Boloş.
Editor : A.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News