Live

Lui Victor Ciorbea și soției sale le-au fost șterse 70 la sută din datoriile la Fisc (Radio Europa Liberă)

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul Avocat al Poporului Victor Ciorbea și soția sa sunt beneficiari ai recentei amnistii fiscale decise de Ministerul Finanțelor. Potrivit Radio Europa Liberă, soților Ciorbea le-a fost ștearsă peste 70% din datoria la Fisc, pe impozite neplătite de 10 ani.

Potrivit Ordonanței de Guvern 6/2019, până la jumătatea lunii decembrie, anumite categorii de contribuabili cu datorii bugetare restante la sfârșitul anului trecut, inclusiv persoane fizice, au șansa să le plătească și să scape de dobânzi și penalități.

Victor Ciorbea și soția sa, Lacrima, s-au prezentat la ANAF zilele acestea, unde au plătit 100.000 de lei pe impozite restante din 2008 și le-a fost șters restul de datorie, de aproape 270.000 de lei, relatează Radio Europa Liberă.

În momentul în care a fost numit Avocat al Poporului, în 2014, în guvernarea Ponta, Victor Ciorbea avea datorii de peste un milion de euro la o bancă pentru o casă din Floreasca, situată în apropierea lacului, de 700 de metri pătrați și cu piscină.

În perioada în care a condus Avocatul Poporului (2014-2019), familiei Ciorbea i-au crescut datoriile la stat și și-a restructurat și datoriile la bancă pentru creditul luat pentru vila din Floreasca.

Din declarația de avere a lui Ciorbea de la finalul mandatului, rezultă că în 2018, alături de soția sa, a avut venituri de 600.000 lei/an. Ciorbea a avut 150.000 de lei/an salariul de Avocat al Poporului și o pensie de 157.560 lei/an. Soția a câștigat ca avocat anul trecut 93.000 de lei și a avut o pensie de 199.200 de lei. Asta ar însemna un venit de 50.000 de lei/lună al familie, în care intră și pensiile speciale ale soților Ciorbea. Citiți mai multe detalii pe site-ul Europa Liberă.

Beneficiul croit de Ministerul de Finanțe prin ordonanța amnistiei fiscale, la capitolul al doilea, îi vizează pe toți cei care au datorii bugetare restante la finele lui 2018 de sub un milion de lei și pe persoanele fizice și entitățile fără personalitate juridică ce au datorii peste acest plafon, restante tot la finele lui 2018 (fără firme, dacă e peste plafon), a scris avocat.net.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ultima amnistie fiscală a adus la bugetul statului venituri semnificativ mai mari decât cele din 2015 și 2020

Dezvăluiri: O campanie pe TikTok plătită de PNL l-ar fi promovat, de fapt, pe Călin Georgescu

ANAF dezminte că implementarea e-Factura riscă să lase milioane de români fără energie şi gaze naturale

ANAF dezminte un fake news privind taxa de 10% pe banii din conturile bancare ale românilor

Partenerii noștri