Live

Prognozele FMI privind îndatorarea noastră, mult peste cele oficiale. Șeful FMI vine în vizită

Data actualizării: Data publicării:

O delegaţie FMI va vizita România în perioada 6-12 noiembrie.

(FILES)The International Monetary Fund logo is seen 05 April 2007 in Washington, DC. The turmoil stemming from the US subprime property market and tighter credit will have a "far-reaching" impact on the world economy, the International Monetary Fund said 24 September, 2007. AFP PHOTO/FILES/Tim SLOAN

O delegaţie condusă de şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România, sud-coreeanul Jaewoo Lee, va veni la Bucureşti în perioada 6-12 noiembrie, a anunţat miercuri Fondul, potrivit News.ro.

Reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, Alejandro Hajdenberg, a declarat, marţi, într-o conferinţă organizată de Business Review, că este estimat un deficit bugetar de 3,6% din PIB în acest an, pentru România.

Ţinta Guvernului pentru acest an, în ceea ce priveşte deficitul bugetar, este de sub 3% din PIB, obiectiv asumat de România în cadrul Tratatului de la Maastricht.

Delegaţia FMI va efectua în noiembrie o vizită în care va analiza cele mai noi evoluţii pe plan economic, potrivit lui Hajdenberg.

”Echipa Fondului va analiza cele mai noi evoluţii pe plan economic şi financiar, va aduce la zi prognoza evoluţiei macroeconomice şi va discuta planurile de buget pentru 2019”, a anunţat Hajdenberg, în cadrul comunicatului.

Totodată, această vizită va pregăti misiunea care va avea loc la începutul anului viitor, referitoare la prevederile Articolului IV, în urma cărora FMI elaborează un raport de ţară.

În septembrie, Hajdenberg a anunţat că FMI se află în proces de revizuire a estimărilor privind creşterea economică a României în acest an de la 5,1% în prezent spre zona de ”4-4,5%”, aceste date fiind încă în discuţie.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scenariile FMI: Când ar putea să se încheie războiul din Ucraina

Sindicaliști: Politicile de austeritate bazate pe tăieri şi îngheţări de venituri reprezintă soluţii superficiale şi dăunătoare

Prim-vicepreședintele PNL Ciprian Ciucu: Viitorul guvern trebuie să renunțe la indexarea pensiilor și a salariilor

Avertismentul unui economist după retrogradarea ratingului României: „O lovitură semnificativă pentru credibilitatea României”

Partenerii noștri