Modificările fiscale anunțate de Guvern încalcă legislaţia europeană
Modificările fiscale anunţate recent de Guvern sunt neclare, riscă să afecteze competitivitatea României şi chiar să conducă la declanşarea unor acţiuni de infrigement. Adoptarea unor măsuri fiscale de o asemenea importanţă ar fi trebuit discutate din timp cu mediul de afaceri şi să fie precedată de un studiu temeinic de impact, atrag atenţia consultanţii de la PriceWaterhouseCoopers.
Câciu explicații despre posibila pierdere temporară a 1,1 miliarde euro din PNRR
Comisia Europeană cere României să renunțe la plafonarea prețurilor la energie și gaze
Un expert explică de ce România a ajuns să ceară CE prețuri corecte la energie
Victor Negrescu: Nominalizarea mea pentru funcția de comisar european ar fi primită pozitiv de Bruxelles
Cât va mai dura tranziția ora de vară – ora de iarnă?
Vălean, despre o posibilă dată de aderare a Ucrainei și R. Moldova la UE
Klaus Iohannis, după ridicarea MCV: Este o zi frumoasă. România e un stat cu o justiție funcțională. Eforturile nu au fost în zadar
Europa e îngrozită de azilele din România
Vălean: Noi nu avem concluzii în privința Canalului Bâstroe
Chiar şi jucătorii din piaţa de energie, unul dintre domeniile puternic afectate de modificările fiscale, sunt de părere că plafonarea preţului la gaz ar putea declanşa procedura de infrigement asupra României. O procedură pe care Comisia Europeană o avea deja deschisă pe tema pieţei de gaze, dar care a fost îngheţată.
În urma anunţului făcut de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, privind plafonarea preţurilor la gaze timp de trei ani la nivelul de 68 de lei pe megawat, reprezentanţii din piaţă au spus că această măsură este anticoncurenţială şi introducerea ei ar putea reactiva foarte uşor procedura de infringement. Iniţial, Comisia Europeană voia să declanseze această procedură împotriva României pentru că Parlamentul a vrut să impună obligaţia ca 70% din gazul produs la noi în ţară să fie tranzacţionat pe o singură bursă. Ulterior, monopolul OPCOM a fost înlăturat, procentul a scăzut la 30%, iar dosarul a rămas în aşteptare.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News