Live

Ministerul Finanţelor a primit de la bănci mai puţin de o treime din suma cerută pe titlurile de stat

Data publicării:

Ministerul Finanţelor a respins, luni, ofertele primite de la bănci la licitaţia de titluri de stat cu scadenţa în septembrie 2031, prin care ar fi vrut să se împrumute cu 400 de milioane de lei, în condiţiile în care a primit mai puţin de o treime din suma cerută, potrivit datelor anunţate, luni, de Banca Naţională a României (BNR).

Ministerul a anunţat că „respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat”.

Obligaţiunile au o rată a cuponului de 3,65%, iar statul a primit oferte în valoare de 123,175 milioane de lei, adică 30,8% din suma cerută.

În luna ianuarie, au fost mai multe licitaţii la care statul nu a reuşit să obţină de la bănci suma cerută, în contextul în care randamentele sunt în creştere.

Reticenţa băncilor de a cumpăra titluri de stat a venit în contextul în care statul a anunţat, în decembrie 2018, introducerea unei taxe suplimentare pe active, inclusiv pe titluri de stat.

Băncile sunt cei mai importanţi investitori în titluri de stat româneşti, acestea fiind urmate de fondurile de pensii.

Sursa: News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

De nicăieri! A urcat în ring imediat după ”lupta secolului” și i-a spus în față lui Usyk: ”Pentru jaful de data trecută” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministerul Finanţelor a împrumutat azi aproape jumătate de miliard de euro pentru finanțarea deficitului și a datoriei publice

Boloş, despre efectele crizei politice în economie: Băncile nu mai împrumută guvernul. „E o perioadă destul de incertă”

Peste 50.000 de firme şi persoane au beneficiat de amnistie fiscală. Cât a încasat statul până acum

Guvernul a respins toate ofertele băncilor, considerate neacceptabile, la licitația de obligațiuni pentru finanțarea deficitului

Partenerii noștri