Live

Ministerul de Finanțe anunță o emisiune de titluri de stat. Când pot fi cumpărate titlurile Tezaur

Data publicării:
FOTO: Facebook MInisterul Finantelor

Ministerul Finanțelor emite, începând cu 2 august, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur. Totlurile au maturități de 1, 3 și 5 ani, cu dobânzi de 3,15%, 3,50% și 3,85%, potrivit unui comunicat al ministerului.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată, anunță Ministerul Finanțelor.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 02 – 27 august 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • Între 02 – 26 august 2021 pentru mediul urban și 02 – 25 august 2021 pentru mediul rural, prin Compania Națională Poșta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe site-ul mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publică).

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministerul Finanţelor a împrumutat azi aproape jumătate de miliard de euro pentru finanțarea deficitului și a datoriei publice

Boloş, despre efectele crizei politice în economie: Băncile nu mai împrumută guvernul. „E o perioadă destul de incertă”

Peste 50.000 de firme şi persoane au beneficiat de amnistie fiscală. Cât a încasat statul până acum

Guvernul a respins toate ofertele băncilor, considerate neacceptabile, la licitația de obligațiuni pentru finanțarea deficitului

Partenerii noștri