Live

Virgil Popescu: România susţine dezvoltarea programului nuclear civil. Decarbonizare fără energie nucleară nu se poate

Data publicării:
Virgil Popescu. Foto: gov.ro

România susţine dezvoltarea programului nuclear civil, deoarece nu este posibilă decarbonizarea fără energie nucleară, afirmă ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Astăzi (marţi n.r) mă aflu la Bruxelles, la şedinţa Consiliului Transporturi, Telecomunicaţii şi Energie. La prima oră am participat la o întâlnire cu mai mulţi miniştri din statele UE pentru a discuta detalii despre măsurile de susţinere a energiei nucleare. România susţine dezvoltarea programului nuclear civil, pentru că decarbonizare fără energie nucleară nu se poate. De aceea este nevoie de cooperare la nivelul statelor UE pentru a putea să ne atingem ţintele asumate", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Conform informaţiilor de pe site-ul CE, miniştrii de resort din Uniunea Europeană vor încerca în cadrul acestei reuniuni să ajungă la o orientare generală în legătură cu pachetul de măsuri privind gazele şi hidrogenul, care va include o propunere de Directivă şi o propunere de Regulament privind normele comune pentru pieţele interne de gaze şi hidrogen.

Miniştrii Energiei vor încerca să ajungă şi la un acord politic privind prorogarea Regulamentului Consiliului referitor la reducerea voluntară a cererii de gaze naturale cu 15%, care ar urma să fie menţinută până în martie 2024.

De asemenea, miniştrii vor avea şi o primă dezbatere orientativă privind propunerea de revizuire a configurării pieţei de electricitate a UE. Propunerea are ca obiectiv creşterea rezilienţei şi stabilităţii pieţei de energie în blocul comunitar, protejarea consumatorilor şi companiilor de volatilitatea preţurilor electricităţii pe termen scurt şi impulsionarea investiţiilor în energii regenerabile.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Câteva zeci de parlamentari din Iran cer să fie revizuită doctrina nucleară a țării, pentru a nu mai fi exclusiv civilă

Rusia vrea „să combată” încălzirea globală folosind gaz și energie nucleară, ca alternativă la agenda climatică a Occidentului

Burduja: Reactorul 1 de la Cernavodă se închide în 2027 pentru retehnologizare. Avem proiecte de centrale în construcție

Burduja: Contractul pentru construcția Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă ar putea fi semnat în octombrie

Partenerii noștri