Live

Ironii ale Transgaz-ului maghiar. Veți face un foc cu gazele?

Data actualizării: Data publicării:

Șeful FGSZ, echivalentul din Ungaria a companiei naționale de transport a gazelor Transgaz, se întreabă retoric dacă România va folosi gazele din Marea Neagră pentru a face ”un foc mare” căci nu are capacitatea de a le folosi local.

România nu are capacitatea de a consuma local gazul din Marea Neagră căci îi lipsește industria necesară și în special petrochimia. Opinia a fost exprimată miercuri de Kristof Terhes, directorul general al FGSZ. El a adăugat că exportul acestor gaze rămâne cea mai bună soluţie.

Potrivit Agerpres.ro, Terhes a întrebat: ”România nu poate consuma tot gazul din Marea Neagră; ce faceţi cu el, un foc mare?”.

Peisajul petrochimiei românești a ajuns să fie unul trist. Din tot grupul Interagro, deținut de omul de afaceri Ioan Niculae, doar combinatul Viromet Victoria mai funcţionează, Chem Gaz Slobozia şi Donau Chem Turnu Măgurele sunt în observaţie, iar celelalte trei combinate au fost declarate în faliment.

Arpechim Pitești stă în continuare închisă iar Oltchim Râmnicu Vâlcea se străduie să reintre pe calea profitului.

Pe de altă parte FGSZ este operatorul Platformei Regionale de Rezervare a capacităților de transport a gazelor, inclusiv a celor aflate pe terioriul României. Licitaţiile prin care se rezervă capacitatea de export şi de import de gaze ale României, prin conductele Transgaz, se fac în Ungaria, pe o platformă a echivalentului ungar al Transgazului românesc, FGSZ.

In

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tribunalul obligă autorităţile să comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun Deep. Reacția Ministerului Energiei

SUA impun noi sancțiuni Teheranului: este vizat sectorul petrochimic. Măsura, ca urmare a atacului cu rachete asupra Israelului

Protest Greenpeace la sediul OMV Petrom, faţă de proiectul Neptun Deep: Nu distrugeţi Marea Neagră

OMV Petrom: Peste 80% din valoarea contractelor de execuţie pentru zăcământul de gaze Neptun Deep a fost atribuită

Partenerii noștri