Noi resurse de petrol în România
Petrom a descoperit un nou zăcământ important de petrol într-un perimetru din estul României. Ar fi vorba despre un câmp de hidrocarburi descoperit la mare adâncime, iar zona respectivă este explorată în această perioadă împreună cu americanii de la Hunt Oil.
Ce poți cumpăra din banii primiți ca alocație pentru copii
Cum arată sistemul de avertizare timpurie în caz de tsunami, montat în largul Mării Negre
Românii se întorc acasă. Motivul care îi face să renunțe, după ani de pribegie, la viața din Occident
Cum arată primul tren electric chinezesc de mare viteză care va circula prin România cu până la 160 km/h
Schimbări bruște de temperatură: furtuna Ashley aduce un val de aer polar în România
Ce spun primii pasageri ai zborului direct dintre România și SUA
Avioane F-18 Hornet în România
România vrea să cumpere vehicule militare din Coreea de Sud
Macron: Dacă Rusia câștigă în Ucraina, România și Moldova vor fi amenințate
Potrivit economica.net, oficialii Petrom au spus că rezultatele sunt foarte promiţătoare. Încă din 2010, Petrom şi Hunt Oil explorează, în comun, în România 2 blocuri - la Adjud şi la Urziceni Est, aşadar e posibil să fie una dintre aceste zone.
Cum hidrocarburile au fost descoperite la mare adâncime, e de aşteptat ca şi investiţiile ulterioare să fie mai mari. În astfel de situaţii, zăcământul se testează pentru a se vedea dacă poate ajunge la suprafaţă şi la ce flux. Dacă concluziile sunt bune, atunci se vor fora puţuri adiţionale, iar premisele privind o dezvoltare cât mai rapidă sunt bune, pentru că în zonă Petrom are deja multe instalaţii.
În 2016, Petrom şi Hunt Oil au început producţia experimentală de gaze din zăcământul Padina Nord, din blocul Urziceni Est. De acolo rezultă o producţie medie de gaze şi condensat de 1.900 de barili echivalent petrol pe zi, ceea ce înseamnă că sonda este una dintre cele mai productive din portofoliul OMV Petrom. În total, cele 2 companii au investit acolo 17 milioane de euro.
Producţia de hidrocarburi a României ar fi în scădere, declinul fiind de aproximativ 10% pe an. Dar Petrom a explicat că, în urma noilor investiţii dar şi a descoperilor recente, acest declin ar fi de doar 4 procente anual.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News