Live

Ministrul Energiei avertizează: Pot apărea pene de curent din cauza caniculei

Data publicării:
Sebastian Burduja / Foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Energiei avertizează că s-ar putea produce pene de curent în aceste zile cu temperaturi extrem de ridicate. Într-o intervenție la Digi 24, Sebastian Burduja atenționează că ar putea fi probleme, în condițiile în care consumul de energie va atinge niveluri record.

„În momentul în care ai condiții meteo aparte, că vorbim de caniculă, furtuni, de aceste fenomene asociate schimbărilor climatice, pot apărea și pene de curent. Le recomand românilor să rămână calmi. Noi lucrăm cu distribuitorii să reducem la minimum durata unor asemenea evenimente”, a spus Burduja.

„E posibil să apară. În acest moment n-am văzut o recurență mai mare a acestui fenomen”, a adăugat Burduja.

Mai mult, România importă deja energie, pentru a putea acoperi consumul, la prețuri uriașe. Avem a doua cea mai scumpă energie din Europa, mai mult decât dublu față de Germania sau Franța.

Aceasta, în condițiile în care meteorolgii au emis cod roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate din țară. Este cel mai extins cod roșu emis vreodată de ANM. Urmează cel mai cald weekend din această vară: se vor atinge 40 de grade Celsius, iar Capitala va fi la doar un grad distanță de recordul lunii iulie. Astăzi și mâine, aproape toată țara este sub cod portocaliu de caniculă.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Burduja, întrebat dacă a citit cartea lui Ciucă: Am descărcat-o și am început să o răsfoiesc. Cred că este o poveste autentică

Burduja spune că nu se vor dubla facturile la energie din aprilie 2025: Vom sprijini consumatorii români care au cu adevărat nevoie

HARTĂ Cod roșu de caniculă. Polul căldurii se mută în alte două județe. Urmează o nouă zi fierbinte în România

Toată țara este sub avertizări de caniculă, în vest e cod roșu. Când scăpăm de valul de căldură

Partenerii noștri