Live

Buget peticit. Ministerul Energiei cere bani la ROMGAZ

Data actualizării: Data publicării:

Consiliul de Administraţie al Romgaz a aprobat miercuri distribuirea unor dividende suplimentare de 501,05 milioane lei, respectiv a unui dividend suplimentar de 1,30 lei/acţiune, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti. În primăvară compania de gaze a mai distribuit un dividend de 4 lei pe acțiune din profiturile sale. 

"În data de 07.11.2018, Consiliul de Administraţie al Societăţii, întrunit în şedinţă, a avizat solicitarea acţionarului majoritar al Romgaz, Statul Român prin Ministerul Energiei, privind distribuirea în 2018 a unui dividend suplimentar de 1,30RON/acţiune, în sumă totală de 501.049.120 RON", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Romgaz a început pe 27 iulie plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2017 şi a dividendelor rezultate din repartizarea unei părţi a rezultatului reportat, prin intermediul Depozitarului Central şi al agentului de plată BRD - Groupe Societe Generale. Valoarea dividendului brut este 4,99 lei/acţiune, impozitul pe dividende aferent fiind reţinut la sursă în cota prevăzută de lege. Conform prevederilor Codului Fiscal, cota standard de impozitare a dividendelor este 5%. 

Pentru a își asigura veniturile necesare încadrării în ținta de deficit de 3% din PIB, Guvernul a cerut ca firmele la care este acționar  să distribuie 90% din profituri cu titlul de dividende. Un memorandum din februarie 2018 arăta că în cazul în care societățile de stat nu distribuie minim 90% din profituri, impactul negativ asupra veniturilor bugetului de stat ar fi de 1,3 miliarde lei, "cu posibile efecte asupra încadrării în ținta de deficit bugetar de maxim 3% pentru anul 2018".

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul Energiei: E.ON nu a luat o decizie dacă vinde sau nu divizia de furnizare din România

Ministrul Burduja nu exclude „deloc” menținerea plafonului la prețurile pentru energie. „Vedem o piaţă europeană nefuncţională”

România vrea neutralitate climatică până în 2045. Ce promite Ministerul Energiei în a doua versiune PNIESC

Burduja, despre dublarea facturilor la curent după eliminarea plafonării: N-ar trebui să ajungem în acest scenariu

Partenerii noștri