Live

În câteva luni, în magazine nu va mai fi carne de porc sau de pasăre din România, avertizează producătorii

Data publicării:
Carnea de porc în Europa se va scumpi cu 25 la sută în Europa, din cauza importurilor chineze Foto: Guliver/GettyImages

Scumpirea gazului și a curentului, precum și pesta porcină africană ar putea distruge industria creșterii de animale din România. Facturile au crescut de șase-șapte ori față de luna precedentă, iar producătorii de carne de porc și de pasăre spun că sunt nevoiți să-și reducă activitatea.

Unii dintre aceștia estimează că, în jumătate de an, România va ajunge să importe 100% din necesarul de carne.

În acest moment, din producția internă reprezintă 25% din piață.

În afară de faptul că facem toți greu la aceste scumpiri ale utilităților, noi, producătorii de carne de porc din România eram oricum loviți de cei patru ani și jumătate de pesta procina africană. De fapt, principala cauză a reducerii producției autohtone de carne de porc este pesta porcină africană, nu doar aceste creșteri de costuri.

Cred că nu utilitățile vor duce către stoparea producției de carne de porc din România, ci mai degrabă acești factori de creștere a prețurilor la care se adaugă pesta porcină africană. Ne gândim serios că o parte dintre colegi vor intră în faliment în lunile următoare, a declarat la Digi24 un reprezentant al asociației producătorilor.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"La 7 ani i-am spus tatălui meu că o să mă mărit cu un fotbalist de la Dinamo". După 20 de ani, i s-a împlinit visul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Aproape 2.000 de porci vor fi ucişi la o fermă din Sibiu, după descoperirea unui focar de pestă porcină africană

Părinții copiilor care fac mofturi la mâncare nu trebuie să se învinuiască. Cercetătorii explică de ce unii sunt mai pretențioși

Studiu InfoCons: parizerul cu carne de pasăre de pe piața din România este plin de E-uri și zaharuri

Studiu: Cele mai bine vândute feluri de mâncare comandate la cele mai populare restaurante sunt nesănătoase

Partenerii noștri