Live

De ce vor românii să-și schimbe locul de muncă. Doar o treime sunt nemulțumiți de salariu

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Tot mai multe tensiuni pe piața muncii din România. Jumătate dintre angajaţi iau în calcul schimbarea locului de muncă în următorul an. Motivele invocate sunt diverse: de la starea psihică pe care o au când sunt la serviciu până la salariile care nu sunt destul de mari.

Motivele pentru care angajaţii au plecat sau doresc să plece de la actualul loc de muncă sunt diverse. Potrivit studiului, 52% dintre angajaţi spun că nu sunt fericiți și motivați, peste 35% nu se simt apreciați, iar 31,3% sunt nemulțumiți de salariu.

Astfel, 63% dintre salariaţi au în plan să-și schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni și doar 3% sunt deciși să rămână la actualul job pentru o perioadă mai lungă de 3 ani.

Pentru cei care sunt în căutarea unui alt job, cerinţele cresc încă din timpul procesului de recrutare. Candidaţii, în proporţie de 65%, apreciază întrebările relevante în cadrul interviurilor. În plus, 32,4% dintre respondenți spun că vor ca salariul să fie specificat de la început.

Asta pentru că banii rămân principalul criteriu în funcţie de care este ales angajatorul. 86% dintre candidaţi vor să aibă un loc de muncă bine plătit. În top, însă, apar şi alte criterii pe care candidaţii le iau în calcul. De exemplu, reputaţia companiei contează pentru 84% dintre candidaţi. 73% dintre cei care sunt în căutarea unui loc de muncă spun că programul flexibil este foarte important pentru a avea timp şi pentru viaţa personală. Pentru prima dată, însă, apare într-un astfel de studiu şi un alt criteriu. 16% dintre candidaţi spun că se ghidează în funcţie şi de părerile foştilor sau actualilor angajaţi atunci când aplică pentru un job.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Care sunt județele din țară unde românii au cele mai mari salarii. Ce arată cele mai noi date publicate de INS

România, codașă la numărul de contracte de muncă part-time. De ce le ocolesc firmele. Explicațiile specialiștilor

Teama de concediere, marea frică a angajaților români. Studiu: Șeful, principalul stres la serviciu

Control ITM la Arena Națională: peste 600 de angajați munceau ilegal. Amenda primită

Partenerii noștri