De ce se amână discuțiile pe bugetul pe 2019. Explicațiile lui Teodorovici
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a confirmat că proiectul de buget pentru 2019 nu va fi discutat joi în ședința de Guvern, dar nu a precizat dacă acesta va fi adoptat până la sfârșitul anului sau abia anul viitor.
Statul la stat. Cum blochează un antrenor de dezvoltare personală reformarea unei agenții naționale, deși nu ocupă postul de funcționar
Claudiu Năsui își apără decizia de a aduce în Ministerul Economiei o femeie acuzată că a colaborat cu Securitatea: „Și?”
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
„Mai trebuie clarificate anumite aspecte. Unii întreabă: cum faceţi rost de fondurile pentru investiţiile locale, cele 10 miliarde de euro? Cum o să derulaţi investiţiile prin parteneriatele public private pe infrastructură? Aceste elemente au fost prinse în bugetul pentru 2019, dar mai sunt etape procedurale”, a spus ministrul de Finanțe.
„Este foarte important să fie totul foarte clar, este mai important ca niciodată. Va exista o dezbatere şi va fi un buget foarte bine fundamentat”, a adăugat el.
Unul din motivele pentru care discuțiile pe buget au fost amânate este suspendarea ședinței CSAT de ieri. Discuțiile vor fi reluate abia în 19 decembrie. Dacă bugetul este adoptat fără aviz de la CSAT, acesta ar putea fi contestat la Curtea Constituțională. Avizul este necesar pentru bugetele instituțiilor din domeniul apărării.
Teodorovici a dat asigurări că, chiar dacă bugetul va fi adoptat după 1 ianuarie 2019, nu vor exista blocaje în ceea ce priveşte plăţile, iar Guvernul este pregătit pentru o astfel de situaţie, în contextul în care legea prevede că, în astfel de situaţii, poate fi utilizat modelul bugetului pentru anul anterior.
Guvernul intenţionează să înfiinţeze un Fond de investiţii locale, cu un buget de 10 miliarde de euro, pentru proiecte privind dezvoltarea localităţilor. Anunțul a fost făcut după ședința Comitetului Executiv al PSD de președintele partidului, Liviu Dragnea, care a precizat că banii pentru acest fond vor veni „din România”.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News