Cum au ajuns căpșunele românești să coste dublu față de cele din import
Au început să apară fructele şi legumele româneşti în pieţe. Mai târziu decât în alţi ani, şi la preţuri mult mai mari, uneori chiar duble faţă de produsele din import.
Postul Crăciunului a devenit un lux. Cu cât s-au scumpit legumele față de anul trecut
Experiment Digi24: Cât costă cartofii prăjiți serviți la restaurant
De pe tarabe, direct la gunoi
Plata cu cardul peste tot în România, inclusiv în piețe
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200% mai scumpă
Boloș e nemulțumit după ultima vizită în piață
Otrava din farfurie: Zeci de substanțe periculoase au fost găsite în roșii de import
Roșiile au devenit un lux
Haina dictează prețul în piețele din București
Producătorii spun că recolta din acest an este târzie din cauza perioadei de frig de care am avut parte în luna martie.
Plantarea multor soiuri a fost întârziată în acest fel, iar cele care în mod obişnuit apăreau în pieţe în aprilie sunt abia acum pe tarabe.
Şi nu doar atât, ci şi la preţuri mai mari decât cele din import.
Astfel, căpşunile din producţia internă, de exemplu, sunt vândute la 20 de lei, faţă de 8-10 lei cât este reţul celor aduse din Spania.
Întârzieri sunt şi la cireşe, ardei şi roşii, care, la rândul lor, vor fi mai scumpe.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News