Live

Eurostat: Preţul locuinţelor din România, cea mai mare creștere din UE, anul acesta

Data actualizării: Data publicării:

România s-a aflat în primul trimestru din 2018 în partea superioară a clasamentului creșterilor de prețuri la locuințe. Acestea s-au scumpit în România cu 6,6% în ritm anual, față de media UE de 4,7%, dar mai puțin față de Letonia, unde creșterea a fost de 13,7%.

Preţul locuinţelor în zona euro a crescut cu 4,5%, iar în Uniunea Europeană cu 4,7% în primul trimestru din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, un avans mai mare fiind înregistrat în România, unde preţul locuinţelor a crescut cu 6,6% în ritm anual, potrivit datelor publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), informează Agerpres.ro.

În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri anuale ale preţurilor la locuinţe în primele trei luni din acest an au fost raportate în Letonia (13,7%), Slovenia (13,4%), Irlanda (12,3%) şi Portugalia (12,2%), în timp ce preţurile au scăzut în Suedia şi Italia (ambele cu 0,4%) şi Finlanda (cu 0,1%).

Comparativ cu trimestrul patru din 2017, preţurile locuinţelor au crescut cu 0,7% în Uniunea Europeană şi cu 0,6% în zona euro, în perioada ianuarie - martie 2018.

În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri trimestriale ale preţurilor la locuinţe au fost raportate în Letonia (7,5%), Ungaria şi Slovenia (ambele cu 4,4%) şi Portugalia (3,7%), iar cele mai semnificative scăderi au fost raportate în Malta (cu 4,7%), Cipru (cu 1,8%) şi Suedia (cu 0,8%).

România a fost peste media UE, cu un avans trimestrial de 2,1% în perioada ianuarie - martie 2018.

Statistica Eurostat cuprinde informații inclusiv privind evoluția prețului la locuințe în perioada 2010-2017. Acestea s-au scumpit cel mai mult în Estonia (73%, Suedia (56%), Austria (49%), Letonia (47%), Luxembourg (40%) și s-au ieftinit în Spania (cu 17%), Italia (15%) și Cipru (9%).

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Harta sărăciei în România: Care sunt zonele defavorizate din țară

Studiu Eurostat: România înregistrează cel mai mare declin de pe piața de muncă din UE

Care este legătura dintre studii și nivelul de trai. Aproape o treime dintre locuitorii Uniunii Europene, fără școală, se simt săraci

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE pentru a opta lună la rând

Partenerii noștri