Live

Ordin ANPC: Produsele alimentare neambalate trebuie să aibă informații despre conținutul de substanțe alergenice

Data publicării:
Produsele neambalate trebuie să conțină informații despre substanțele alergenice conținute. Foto: Profimedia

Comercianții de produse alimentare neambalate trebuie să afișeze la loc vizibil, începând de azi, informații legate de prezența substațelor care pot provoca alergii sau intoleranță, anunță Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Produsele alimentare nepreambalate (ex. produsele vrac) vor avea începând de azi, în mod obligatoriu, informații privind prezența unor substanțe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranță, potrivit unui ordin ANPC publicat în Monitorul Oficial.

Informațiile trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanță, înaintea achiziționării acestora.

De asemenea, „informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografic”, potrivit ANPC.

Pentru produsele alimentare nepreambalate vândute prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanță (online), informațiile privind substanțele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranță figurează pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau ambalajul de transport, precum și în orice material informativ.

ANPC precizează că produsele alimentare nepreambalate sunt acele produse alimentare în vrac sau turnate care nu sunt supuse operaţiunii de preambalare şi care, pentru a fi comercializate, sunt măsurate şi cântărite în prezenţa consumatorului.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

"Hai să ne omorâm. Mă duc la pușcărie, nu mi-e frică de tine". Șeful ANPC a fost amenințat cu bătaia de un producător, la un control

Începând de azi, meniurile restaurantelor trebuie să conţină detalii despre ingrediente, valori nutriționale şi E-uri

Restaurante de lux din București, închise temporar de ANPC. Inspectorii au găsit în ele mizerie şi mâncare expirată

Cum i-au fentat gândacii pe comisarii de la Protecția Consumatorilor. Șeful ANPC: Simulează munca și mai mult se învârt în jurul cozii

Partenerii noștri