Live

Constanța rămâne fără apă caldă și căldură

Data actualizării: Data publicării:
Imagine sugestivă cu o persoană care reglează temperatura unui calorifer. Foto: Profimedia Images

Constanța rămâne fără apă caldă și căldură în prag de iarnă. Societatea Electrocentrale Constanța, aflată în insolvență, nu a putut achita gazul folosit pentru termoficare și a fost nevoită să oprească activitatea centralei CET Palas. 

Municipiul Constanța rămâne din nou fără apă caldă, iar de data aceasta este vorba despre toți locatarii racordați la sistemul centralizat. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Termoficare Constanța, societatea care distribuie agentul termic. Aceștia spun că s-a ajuns în această situație pentru că Electrocentrale Constanța nu a putut să plătească gazele naturale folosite în prepararea agentului termic și practic s-a oprit producerea acestuia.

Societatea care distribuie apă caldă spune că până când situația CET Palas va fi rezolvată în vreun fel, vor continua lucrările de modernizare a rețelei într-un ritm mai alert.

Îngrijorările constanțenilor sunt însă tot mai mari. De la 1 noiembrie ar trebui să se dea drumul la căldură, dar în aceste condiții, șansele sunt reduse. 

Rămâne de văzut ce soluție va fi găsită. Electrocentrale Constanța, societate care se află în subordinea Ministerului Energiei, nu poate să plătească gazele pentru producerea apei calde și a căldurii.

Singura „veste bună” este că în următoarea perioadă vremea va fi frumoasă în Constanța, cu temperaturi de 18-20 de grade pe timpul zilei și 11-13 grade pe timpul nopții.

 

Editor : L.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025. Peste 200.000 de bucureșteni nu au instalate încă astfel de aparate

Platforma de foraj pentru proiectul Neptun Deep a ajuns în România

Războiul primarului din Constanța cu părinții elevilor din oraș. Edilul cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant

Protest în școlile din Focșani. Elevii sunt îndemnați să vină cu pături și mănuși la ore: „Căldura nu este o materie opțională”

Partenerii noștri