Comisia Europeană impune noi reguli pentru produsele afumate. Producătorii vor fi obligați să schimbe rețeta
Noi reguli în producția alimentară. Comisia Europeană interzice toate aromele artificiale de fum folosite pentru afumarea brânzeturilor, a cărnii, dar și a peștelui. Experții au ajuns la concluzia că aceste produse conțin substanțe chimice cu efect toxic asupra organismului și pot pune în pericol sănătatea consumatorilor.
Ciocoliva, peste ciocolata Dubai. A fost inventată de doi români din Scoția: Din prima zi a fost nebunie, vânzările au explodat
Peisaj de primăvară cu alei surpate și mizerie la fiecare pas. Cum arată cel mai mare parc din Capitală
176 de localități din România nu au medic de familie. Cum arată viața în satele în care oamenii nu au nici doctor, nici farmacie
Județul în care ambulanțele fac gaură în buget. Suma plătită lunar pentru Salvările care au și peste un milion de kilometri la bord
Astenia de primăvară, resimțită de tot mai mulți oameni. Cum o putem combate
Ordonanță de urgență: angajații pensionari din spitale pleacă acasă. SANITAS: criza din sistemul medical se adâncește
Rusia trimite un nou mesaj de susținere pe față a lui Călin Georgescu
Ilie Bolojan, despre reacția României la postările lui Elon Musk: Trebuie răspuns doar la chestiuni instituționale
Ilie Bolojan despre acuzația ca a furat un TIR din Germania în anii '90: Eram student în Timișoara. Nici nu am permis de camion
Maria Colciar, jurnalist Digi24: Noile norme vor intra în vigoare la data de 20 august, iar producătorii trebuie să își reînnoiască rețetele, este vorba despre acei producători care foloseau arome artificiale cu gust de afumat, pentru a le putea introduce pe piață până la data de 1 iulie 2029.
Experții au ajuns la concluzia că aceste substanțe pot fi nocive pentru sănătatea consumatorilor.
De exemplu, în România, în Fundata, județul Brașov, încă mai sunt gospodari care utilizează metodele tradiționale de afumat.
Aceasta este o afumătoare, o construcție din lemn și tablă, iar înăuntru se găsesc produse tradiționale. De obicei se afumă carnea, slănina, cârnații, însă în acest moment gospodarii au în afumătoare caș, pe care îl lasă timp de două zile la afumat.
În această afumătoare se aprinde focul cu diferite tipuri de lemn, printre care lemnul de fag, dar și rumeguș. Lasă focul timp de două zile pentru ca aceste brânzeturi să se afume și să fie gustoase.
Afumarea tradițională este o metodă de conservare și protejează suprafața produselor, atât a brânzeturilor cât și a cărnii de efectele dăunătoare ale microorganismelor.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News