Cât va costa carnea de porc de Crăciun
Pesta porcină scumpeşte carnea de porc. Preţul unui kilogram a crescut deja cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar până la Crăciun e posibil chiar să se dubleze.
Românii nu mai au voie să își vândă porcii
Un român a declanșat o alertă pe aeroportul din Liverpool
Porcul din curtea românilor, între micii și marii producători
Campania electorală nu a ajuns în cătunele din munți: „N-am știut”
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Anul trecut, producătorii din Bihor vindeau carnea de porc în viu cu 7 lei pe kilogram. Acum însă, preţul a ajuns la 10 lei kilogramul, iar specialiştii spun că va ajunge de sărbători la 12-13 lei pe kilogram.
O explicaţie pentru această situaţie ar fi pesta porcină africană.
Peste 384.000 de porci au fost sacrificaţi în ţară din cauza aceste boli. În Bihor, de exemplu, au fost ucise mai bine de 1.000 de animale din 26 de focare.
În mai multe zone au fost aduşi porci santinelă, care vor fi monitorizaţi pentru a se stabili dacă pericolul bolii a trecut.
Preţ carne de porc, octombrie 2018: 10 lei/kg
Carne de porc, preţ de Crăciun: 13 lei/kg
Pestă porcină - porci sacrificaţi: 384.000
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News