Live

O companie românească a câştigat licitaţia Comisiei Europene pentru unul dintre cele mai utilizate antibiotice în pandemie

Data actualizării: Data publicării:
Antibiotice Iași produce AmoxiPlus de peste 30 de ani. Foto: antibiotice.ro

Antibiotice Iaşi a câştigat licitaţia organizată de Comisia Europeană pentru produsul AmoxiPlus (amoxicilină/acid clavulanic - pulbere sterilă injectabilă) şi va livra 2,75 milioane de flacoane, într-un interval de 12 luni.

Comisia Europeană a finalizat recent licitaţia prin care asigură ţărilor membre stocurile necesare, pentru cel de-al doilea val al pandemiei, cu antibiotice betalactamice (amoxicilină cu acid clavulanic şi piperaciclină cu tazobactam).

„Cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce ştie mai bine. Antibiotice pune la dispoziţia Europei un produs strategic de maximă importanţă pentru tratamentul infecţiilor asociate COVID-19. Am adjudecat licitaţia cu un preţ de bun simţ, de 1,19 euro/flacon, oferind ţărilor europene accesul la acest produs. Amoxicilina cu clavulanat este unul dintre cele mai valoroase medicamente pentru combaterea infecţiilor bacteriene şi nu numai. Noi, la Antibiotice, avem experienţă şi know-how de 65 de ani în producerea pulberilor sterile injectabile. Însă, dincolo de asigurarea necesarului cu AmoxiPlus a pieţelor europene, livrările se vor efectua având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecţioase pentru pacienţii din România. Ne respectăm contractele, asigurând continuitatea livrărilor către partenerii noştri naţionali”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

Amoxicilina cu acid clavulanic, alături de piperaciclina cu tazobactam, reprezintă principalele produse recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în tratamentul antiinfecţios.

Câştigarea licitaţiei a presupus obţinerea unui punctaj maxim prin îndeplinirea cumulativă a patru condiţii esenţiale: calitate, termen valabilitate, preţ, rapiditate/promptitudine în livrare.

Antibiotice Iași este singura companie farmaceutică din România care deţine un flux de producţie pentru pulberi sterile injectabile, primul produs fiind fabricat în 1955. Standardele de calitate implementate pe acest flux de producţie au fost recunoscute şi avizate FDA SUA (Food and Drug Administration), mai arată sursa citată.

Compania ieșeană menționează că vinde acest antibiotic de generaţie superioară, produs de peste 30 de ani, în spitalele din România, Marea Britanie, Vietnam, Ungaria, Lituania, Irak, Yemen.

Editor : G.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Declarația de la Viena”: Viktor Orban și extrema dreaptă austriacă fac front comun pentru a submina influența Comisiei Europene

Temu, anchetată de Comisia Europeană. Platforma chinezească este suspectată că vinde produse ilegale

Comisia Europeană va impune de joi taxe vamale pentru vehiculele electrice importate din China

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

Partenerii noștri