Live

Hidroelectrica avertizează în privința videoclipurilor deep-fake cu vedete care promovează tranzacții cu acțiuni ale companiei

Data publicării:
Foto: Hidroelectrica/ Facebook

Hidroelectrica informează publicul cu privire la apariţia în mediul online a unor clipuri video contrafăcute, folosind tehnologia deepfake, care includ persoane publice, artişti şi vedete TV ce promovează în mod fals tranzacţionarea acţiunilor companiei. 

„Subliniem cu fermitate că aceste conţinuturi sunt frauduloase şi induc în eroare publicul cu privire la implicarea acestor personalităţi în tranzacţionarea acţiunilor Hidroelectrica, având ca scop final înşelarea celor atraşi de posibilitatea obţinerii facile a unor câştiguri financiare substanţiale. Subliniem şi clarificăm faptul că aceste declaraţii nu sunt reale şi nu reflectă opiniile sau poziţia reală a personalităţilor respective”, se arată într-un comunicat al companiei. 

Hidroelectrica recomandă publicului să fie extrem de precaut şi să ţină cont de următoarele sfaturi: evitaţi încărcarea datelor personale sau informaţiilor bancare pe platforme online care promit câştiguri exagerate în urma tranzacţionării acţiunilor Hidroelectrica: raportaţi conţinuturile false publicate în mediul online, atunci când le identificaţi; colaboraţi cu platformele pentru a elimina rapid aceste informaţii nefondate; nu vă lăsaţi înşelaţi de citate sau imagini asociate cu diverse nume celebre. 

Reprezentanţii companiei dau asigurări că iau măsuri pentru a proteja interesele investitorilor şi publicului larg şi colaborează cu autorităţile pentru investigarea şi contracararea oricăror acţiuni ilegale care afectează numele şi imaginea Hidroelectrica. 

„Siguranţa şi securitatea investitorilor şi a partenerilor noştri sunt prioritare pentru noi”, se mai arată în comunicatul remis vineri. 

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O rețea de pagini false coordonată din afara României ia amploare pe internet. Sunt promovate nostalgii comuniste și ultranaționalismul

ANAF dezminte un fake news privind taxa de 10% pe banii din conturile bancare ale românilor

BBC depune plângere la Apple în legătură cu ştiri false generate de AI şi care îi sunt atribuite

Misterul avionului aterizat la Budapesta. Ministrul de Externe ungar cere jurnaliștilor și politicienilor să nu răspândească fake news

Partenerii noștri