Antreprenori: Anii de capitalism au evaporat 2 milioane de locuri de muncă
Totodată, au dispărut peste 6.000 companii , spune Cristina Chiriac, ambasadoarea antreprenoriatului feminin în România şi preşedinte al Federaţiei Patronatelor Femeilor Antreprenor (FPTR), potrivit Agerpres.ro.
"29 de ani de capitalism ne-au lăsat mai săraci cu peste 2.000.000 de locuri de muncă, pierdute prin procesul de privatizare, şi peste 6.000 de companii dispărute de pe harta economică a României. Mai mult, ne-a adus în dar o legislaţie greoaie, modificată mult prea des şi nearmonizată cu necesităţile antreprenoriale. Sigur, la baza constituirii FPFA sunt mai multe considerente, însă cel mai important este acela de a construi, de a încuraja şi de a participa activ la construirea unui cadru economic şi social stabil, propice mediului antreprenorial", a spus Chiriac.
Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor (FPFA) este creată pentru a susţine implicarea femeilor în viaţa economică şi socială din Romania şi este inspirată de mişcarea antebelică de emancipare, ce a impulsionat prezenţa româncelor în viaţa socio-culturală şi politică a ţării.
România a avut cea mai redusă creştere a PIB-ului exprimat în miliarde de euro dintre ţările din Europa Centrală şi de Est, între 1989 şi 2016, de patru ori, în condiţiile în care în Bulgaria PIB-ul a crescut de 4,1 ori, iar în Ungaria, Republica Cehă şi Polonia de 5-7 ori, se arată într-un raport al Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii, dat ieri publicităţii în cadrul conferinţei „Dincolo de PIB: dezvoltare umană şi bunăstare“, organizat de Institutul Aspen România la Palatul Parlamentului.
„Trebuie să acceptăm că faza de tranziţie s-a terminat, iar ceea ce am obţinut este cea mai polarizată economie şi societate din Europa, cu un grad ridicat de dezagregare. România este complet dezechilibrată, după ce în toată această perioadă s-a dus o politică a veniturilor mici, despre care s-a spus că este necesară. Astăzi, doar 59% dintre români spun că sunt satisfăcuţi de viaţa lor, faţă de 83% din cele 15 ţări cele mai dezvoltate din UE“, a spus Cătălin Zamfir, academician, profesor de sociologie.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News