Live

Cifra dezastrului din agricultură: 1,12 milioane de hectare distruse de secetă

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Peste 28.000 de cereri de sprijin pentru culturile afectate de secetă au fost declarate eligibile la plată. 27.304 fermieri au primit deja despăgubiri în valoare de peste 833 de milioane de lei, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Potrivit sursei citate, au fost verificate cererile de sprijin depuse de fermieri în perioada 3 - 15 septembrie 2020 pentru Schema de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

În urma verificărilor efectuate au fost declarate eligibile 28.081 de cereri de plată, pentru o suprafaţă calamitată totală de 1.120.540,40 hectare, precizează APIA.

Datele centralizate de APIA arată că, în data de 22 septembrie, s-a efectuat plata pentru un număr de 17.951 de fermieri cu suma de 498.526.688 lei, iar în data de 23 septembrie 2020, pentru un număr de 9.353 de fermieri, cu suma de 334.739.193 lei.

Agenţia precizează că va continua în ritm accelerat, toţi fermierii declaraţi eligibili urmând a fi plătiţi în zilele următoare şi asigură pe această cale "că acordă o importanţă deosebită finalizării cu celeritate a plăţilor, tot personalul fiind mobilizat atât la nivelul centrelor judeţene, cât şi la nivelul aparatului central".

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atacurile Turciei în zonele controlate de kurzi din Siria au blocat accesul la apă și electricitate pentru un milion de oameni

Decizie disperată printre crescători: din cauza secetei, oamenii își vând animalele pe capete. „Nu s-au făcut cerealele, o ducem rău”

Criză de specialiști în agricultură. Soluția găsită de antreprenori și ce salarii le propun viitorilor lor colegi: „Credem în tineri”

Noi reguli pentru producătorii agricoli. Fermierii care vor să-și vândă produsele la poartă, obligați să se înregistreze la DSV

Partenerii noștri