Primul „sat vertical” din România va fi gata anul viitor
Un cartier rezidenţial cu totul special se construieşte în Timişoara. Proiectul este inspirat de satul rotund din Banat, unic în țară și declarat monument istoric de Ministerul Culturii. 14 milioane de euro au fost investite în "satul vertical", un ansamblu rezidențial plin de verdeață în care oamenii sunt aşezaţi în centru. Proiectul va fi gata anul viitor.
Circulație blocată în Timișoara. Un tramvai abia scos pe traseu, a deraiat
Bătaie în mijlocul străzii, după un conflict în trafic în Timișoara. Momentul a fost surprins de camere
Alertă în Timișoara din cauza unei valize suspecte plasate în centrul orașului. Traficul auto și pietonal este complet blocat
A început vaccinarea antigripală. Cine beneficiază de gratuitate și cum poți intra în posesia dozei
Tânăr prins în flagrant în timp ce vindea droguri în fața unei școli din Timișoara. Ce au găsit polițiștii în mașina suspectului
Angajații au adunat apa în găleți
Călătorie de coșmar spre mare
Migranți prinși cu focuri de armă, în Timișoara. Trei au reușit să scape, după ce au luat-o la fugă pe câmp
Focar de norovirus la liceul din Timișoara unde zeci de elevi și profesori au ajuns la spital
Ideea arhitecților a pornit de la Charlottenburg, un sat cu adevărat special din Banat, de altfel, unic în România. Aici spațiilor comune sunt în mijlocul așezării, iar casele dispuse într-un cerc, cu grădinile în spate.
La Charlottenburg practic toți oamenii stau în centru. Micuţa localitate a fost înfiinţată acum mai bine de 300 de ani după ce austriecii au fost aduşi în Banat.
-Nemții au dorit să aibă biserica în mijlocul satului, școala să fie aproape, totul este aproape.
-Unic în Europa, uite... și ieși afară și vezi toată lumea cum stă...
La nici 50 de kilometri distanță de satul rotund, se contruiește primul sat vertical din România.
Vlad Vela - dezvoltator imobiliar: Am încercat să aducem de la satul românesc, să aducem într-o versiune modernă anumite concepte care au funcționat care ne-au plăcut și ne-au bucurat.
Radu Golumba – architect: Ideea de la care am pornit a fost de a găsi un obiect hibrid în care să prindem împreună cele 2 moduri de locuire - la casă și la bloc. Ne-am oprit la Charlottenburg. În proiectul nostru am încercat să recreem această așezare.
Dezvoltatorul proiectului, un tânăr antreprenor, a înțeles importanța unui astfel de concept şi este convins că va avea succes.
Vlad Vela - dezvoltator imobiliar: Ne dorim să stăm la casă, să avem tot confortul de la o casă, dar în același timp să avem serviciile ca la hotel.
Satul vertical se ridică pe Calea Torontalului din Timișoara, iar construcția lui costă 14 milioane de euro. Complexul va fi gata la sfarsitul anului viitor, iar 20% dintre apartamente sunt deja vândute.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News