„Banca lui Putin” emite obligațiuni în lei. Care este miza băncii
O controversată bancă rusă, numită și „Banca lui Putin”, emite obligaţiuni în lei. Asta după ce oferta sa din ultimele luni includea și credite în moneda românească.
Este vorba despre Banca Internaţională de Investiţii a Rusiei, care anul acesta şi-a stabilit sediul central la Budapesta şi care a emis la sfârșitul lunii octombrie obligațiuni în valoare de 500 de milioane de lei pe piața românească, cea mai mare astfel de operațiune în România.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
La intrarea pe piaţa ungară, instituţia financiară a primit de la guvernul de la Budapesta privilegii și facilități deosebite. Potrivit jurnalistilor de la Budapesta, angajaţii, clienții și colaboratorii băncii beneficiază de imunitate diplomatică, chiar dacă nu sunt diplomaţi.
Asta înseamnă că niciun fel de autoritate nu are dreptul să controleze sau să verifice ce fac acești angajați în Ungaria.
Julius Horvath, profesor de economie: Este o bancă înființată în epoca sovietică, sfârșitul anilor '60, începutul anilor '70, prin care URSS încerca, de fapt, să se modernizeze. Banca era pentru a sprijini competiția de pe piața împrumuturilor. Banca a supraviețuit anilor '90 (destrămarea URSS, n.r.), nu a fost închisă, dar oamenii și-au pierdut interesul, dar sub mandatul președintelui Putin, banca a fost revitalizată acum aproximativ zece ani și a început să fie mai vizibilă la nivel internațional. (Banca, n.r.) Este pentru a avea o relație bună cu Rusia, pentru a ajuta Rusia să ușureze o parte din sancțiuni. Văd în ea un gest politic, în principal, este și o componentă economică, dar impactul economic este unul mic.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News