Angajații preferă joburile remote, însă tot mai multe companii îi cheamă la birou. Domeniile cu cele mai multe locuri de muncă de acasă
Giganții IT recheamă angajații la birou 5 zile pe săptămână, dar tot mai mulți oameni refuză. Trendul ajunge și în România. Inclusiv numărul de locuri de muncă remote a scăzut considerabil.
Tinerii sunt dezorientați profesional
România vrea locuri de muncă și energie ieftină din proiectul centralei nucleare Doicești
Unde să te angajezi ca să câștigi mai bine
Ce așteptări au angajații de la companii în 2022
Cât se câștigă din ride-sharing
Absolvenții liceelor agricole refuză locuri de muncă plătite cu până la 900 de euro
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
În perioada 2020-2022, numărul de locuri de muncă remote creștea la peste 10% din numărul total de job-uri postate într-un an, arată o analiză a platformei eJobs.ro. Însă acum tendința se întoarce și astfel de locuri de muncă sunt tot mai puține.
Anul acesta, numărul de joburi remote nou postate pe platforma eJobs.ro a fost mai mic de 5% din totalul de joburi scoase pe piață, mai exact 4,3%, procent care înseamnă 10.000 de joburi disponibile.
Încă din 2023, companiile au început să recheme angajații la birou și, cel mult, să permită câteva zile de program hibrid, arată economedia.ro.
Angajații preferă în continuare munca de acasă, însă companiile nu mai sunt dispuse să accepte această strategie. În aceste condiții, angajații ajung în situația de a-și căuta un nou job cu posibilitate remote.
Astfel, în primele 9 luni ale anului, din cele peste 8 milioane de aplicări înregistrate, 1,2 au mers către joburile remote.
În continuare, domeniile cu cea mai mare deschidere față de munca remote sunt call-center, IT și telecom, servicii, retail, publicitate, marketing, PR și asigurări. 80% dintre aceste joburi sunt full time, aproape 20% part-time, iar un procent marginal este reprezentat de proiectele sezoniere.
Reprezentanții platformelor de recrutare spun că angajatorii sunt mai dispuși să accepte munca remote doar pentru pozițiile entry-level, în condițiile în care peste 70% dintre aceste joburi se adresează candidaților care au maximum doi ani de experiență.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News