Live

Amenzile pentru lipsa polițelor RCA cresc și de 15 ori. Legea asigurărilor intră la votul final în Parlament

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Cresc amenzile pentru lipsa polițelor RCA și de 15 ori. Legea asigurărilor va intra la votul final în Parlament, după ce Senatul a votat deja pentru modificari. Mai mult, șoferii care circulă fără poliță RCA vor putea fi depistați prin sistemul de camere video al Companiei Naționale de Drumuri. Așa cum se întâmplă deja în cazul celor care circulă fără rovinietă.

ASF vrea ca șoferii care circulă fără polițe RCA să plătească amenzi mai mari. În cazul autoturismelor, amenda ar putea să fie de 2.000 de lei. Acum, pragul minim este de 1.000 de lei. Pentru tiruri, amenda ar putea crește și de 15 ori, până la 15.000 de lei.

Daniel Zamfir - senator PSD: Două săptămâni ai la dispoziție să plătești RCA dacă ai uitat. Ai două săptămâni la dispoziție să plătești amenda, jumătate din cuantumul amenzii care ar fi practic valoarea poliției RCA.

Șefii din ASF mai vor ca mașinile fără RCA să fie depistate cu ajutorul sistemului de camere video al Companiei Naționale de Drumuri. Așa cum se întâmplă acum în cazul rovinietei.

Alexandru Petrescu - președinte ASF: Avem o treime dintre șoferii din România care aleg să nu plătească RCA.

Setul de propuneri pe care ASF l-a transmis Parlamentului mai prevede ca şoferii să plătească poliţa RCA în rate și să aibă posibilitatea să îşi suspende contractul RCA pe o anumită perioadă de timp. Ca propunerile să devină lege trebuie să treacă de ambele camere ale Parlamentului.

Alexandru Petrescu - președinte ASF: În partea a doua a acestui an, în 2025, vom vedea prețuri cu mai puțină volatilitate și stabile și predictibile pentru toți.

Constantin Isac - președinte Uniunea Națională a Transportatorilor: Piața de servicii RCA nu este o piață liberă, este atipică. Cererea este obligatorie, pentru că cei 10 milioane de utilizatori sunt obligați să cumpere RCA, iar oferta este fluctuantă, este dinamică.

Tarifele RCA sunt plafonate acum la nivelul celor din februarie 2023, moment în care era deja mai mari din cauza falimentului Euroins. Măsura ar urma să expire la 1 aprilie. Luna aceasta, reprezentanții ASF vor decide dacă plafonarea va mai fi prelungită.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale. Ce riscă cei care le vând, dar și cei care le cumpără

Poliția îi amendează pe șoferii care nu au montat anvelopele de iarnă pentru drumurile acoperite de zăpadă sau polei

Desființarea ghenelor de bloc, obligatorie până în 2025, în București. Ar trebui să fie înlocuite cu zone de colectare selectivă

Șoferii nu vor mai fi amendați dacă plătesc rovinieta în cel mult 24 de ore de când este valabilă. Legea a fost promulgată

Partenerii noștri