Live

Patru produse tradiționale românești sunt în proces de verificare la Comisia Europeană

Data publicării:

Patru produse se află în proces de verificare la Comisia Europeană, respectiv cașcavalul de Săveni, salata cu icre de știucă de Tulcea, salata tradițională cu icre de crap și plăcinta dobrogeană, anunță ministerul Agriculturii, potrivit Mediafax.

Adrian Oroș a anunțat, la deschiderea târgului dedicat Zilei Naționale a României, că patru produse se află deja în proces de verificare la Comisia Europeană: cașcavalul de Săveni - IGP (Indicaţie Geografică Protejată), salata cu icre de știucă de Tulcea - IGP (Indicație Geografică Protejată), salata tradițională cu icre de crap - STG (Specialitate Tradițională Garantată), plăcinta dobrogeană – IGP (Indicație Geografică Protejată).

Totodată, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Naționale a mai spus că, în prezent, există 727 de produse tradiționale înregistrate pe scheme de calitate românești și șapte înregistrate pe scheme europene.

„Aceste produse tradiționale, alături de țăranii ospitalieri și gospodari din mediul rural, alături de tradițiile care încă se mai păstrează și de peisajele din satul românesc fac mult bine imaginii României și suntem datori să susținem acest lucru. Avem aici un exemplu de lanț scurt, unde producătorul/procesatorul se întâlnește direct cu consumatorul, fără intermediari. Este un concept larg răspândit în Europa, la noi mai puțin, dar credem că merită să sprijinim acest demers pentru că este o activitate, în primul rând mai sănătoasă atât pentru producătorii și procesatorii mici cât și pentru consumatori”, a spus ministrul de resort, conform unui comunicat publicat pe site-ul MADR.

Oficialul a evidențiat, de asemenea, importanța promovării în rândul tinerilor a consumului de produse românești prin intermediul educației, atât în școli cât și în familie.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Liderii Germaniei, Italiei şi Cehiei cer Comisiei Europene să renunţe la penalizarea producătorilor auto pentru emisiile de CO2 în 2025

România obține fonduri nerambursabile de la Comisia Europeană pentru proiecte privind tranziția către o energie curată

Apărarea TikTok, după ce Comisia Europeană a anunțat o investigație: „Eliminăm conținutul care încalcă regulile”

Comisia Europeană lansează o investigație oficială împotriva TikTok pentru interferența Rusiei în alegerile prezidențiale din România

Partenerii noștri