Live

Îngrijorat de folosirea pesticidelor, statul anunță sute de verificări în laborator a legumelor şi fructelor românești

Data actualizării: Data publicării:
ANF va efectua în acest an cu 42% mai multe probe de laborator la legumele şi fructele din producţia autohtonă.

Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF) va efectua în acest an cu 42% mai multe probe de laborator la legumele şi fructele din producţia autohtonă, comparativ cu anul trecut, în vederea verificării conformităţii acestor produse, informează, duminică, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Probele vor fi prelevate atât din pieţele bucureştene, cât şi din cele aflate în fiecare reşedinţă de judeţ.

Astfel, începând cu luna mai şi până în 31 august a.c., numărul de probe care vor fi verificate a fost suplimentat cu 181, faţă de numărul de probe verificate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Probele vor fi efectuate pentru: tomate, castraveţi, ardei, cireşe, căpşune, caise, pepeni şi zmeură, fiind prelevate şi analizate 615 probe, faţă de 434 probe verificate în aceeaşi perioadă a anului 2023.

De asemenea, ANF a demarat în 30 mai acţiunea „Cireaşa şi Căpşuna”, controlul urmând să se desfăşoare până la data de 5 iulie.

„În cadrul acestei acţiuni vor fi prelevate pentru analize de laborator peste 200 de probe (214 probe) de cireşe şi căpşune în plus faţă de Programul Naţional de Monitorizare, în scopul verificării conformităţii, pentru a nu prezinta niciun risc pentru consumatori”, a transmis MADR. 

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Postul Crăciunului a devenit un lux. Cu cât s-au scumpit legumele față de anul trecut. „Încercăm să căutam cât mai ieftin”

Postul Crăciunului, ținut cu bunătăți făcute în casă. Cum arată cămările caselor de la sate, în prag de iarnă

Cum e întâmpinată Legea Mărarului în sate: „Făcuse toate legile din lume, le dăduse pe toate bune, rămăsese asta nefăcută. Nu e corect”

Noi reguli pentru producătorii agricoli. Fermierii care vor să-și vândă produsele la poartă, obligați să se înregistreze la DSV

Partenerii noștri