Live

Cum să recunoști o brânză adevărată, făcută din lapte și nu din grăsimi vegetale

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Daniel Botănoiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, îndeamnă consumatorii să fie foarte atenți atunci când vor să cumpere brânză întrucât există indicii clare care ne pot arăta dacă o brânză este de calitate sau nu.

Daniel Botănoiu explică într-o postare pe pagina sa de Facebook că o brânză produsă exclusiv din lapte își menține fermitatea, nu se dizolvă la fierbere, este onctuoasă și se transformă în cremă dacă o freci între degete.

El explică şi care aspectele de care trebuie să ţinem cont când cumpărăm brânză:

Culoarea brânzei: cea de oaie nu este albă ca cea de vacă ci merge spre gălbuie, căci laptele de oaie este mai gras decât cel de vacă;

Aspectul brânzei bune: brânza din lapte are orificii de aer în interior și nu are consistența untului;

Testul brânzei la desărat: pusă la desărat, brânza din grăsimi vegetale se înmoaie, cea din lapte își menține fermitatea;

Fierberea brânzei: la fierbere, brânza din lapte nu trebuie să se dizolve.

Citiţi şi:

Adevărul despre căcărezele de oaie din laptele de vacă. La ce trebuie să fim atenți

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un convoi umanitar ONU a fost atacat „cu violență” în Fâșia Gaza. Aproape 100 de camioane care transportau alimente au fost jefuite 

Ce alimente mâncăm în Postul Crăciunului. Sfaturi și recomandări de la specialiștii în nutriție pentru mesele din zilele de post

Furtul celor 22 de tone de cheddar nu este un jaf singular. De ce sunt interesați hoții de brânzeturile de lux

Recomandări pentru cumpărarea produselor de post. La ce trebuie să fim atenți

Partenerii noștri