Live

Doi muncitori care reparau telescaunul din Parâng au căzut de la 8 metri și sunt grav răniți

Data publicării:
Foto: Captură Digi24

Doi bărbaţi au fost grav răniţi, vineri, după ce au căzut de la înălţime din telescaunul care urcă din Petroşani spre staţiunea Parâng, în timp ce executau lucrări de mentenanță la echipamentele acestuia. Victimele s-au prăbușit de la 8 metri înălțime, iar unul dintre muncitori a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Petroşani, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

„Din primele verificări, se pare că cei doi bărbaţi efectuau lucrări de mentenanţă la telescaunul Parâng, aflându-se în deplasare cu telescaunul, moment in care s-a rupt cablul de tractare, aceştia căzând pe sol, de la o înălţime de aproximativ 7-8 metri", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, potrivit Agerpres. 

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea acestor măsuri.

Ancheta în acest caz este coordonată de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, incidentul fiind tratat ca un accident de muncă.

„Accidentul, care a avut loc cu puţin timp înainte de ora 12,00, s-a produs între primii doi piloni ai instalaţiei de transport pe cablu. La sosirea salvatorilor, cele două persoane erau conştiente, dar prezentau multiple traumatisme", a precizat sursa citată.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un muncitor român a murit în timpul testării unui montagne-russe pentru Oktoberfest, la Munchen. Tânărul avea 20 de ani

Poliţia italiană l-a arestat pe patronul muncitorului care a murit, după ce a fost abandonat cu un braț tăiat

Cum s-a petrecut tragedia de la fabrica de cașcaval din Ibănești. Directorul a murit încercând să-și salveze angajații

VIDEO 4 tineri au plecat pe munte în pantaloni scurți și adidași, dar s-au rătăcit. Când au dat de zăpadă, au sunat la Salvamont

Partenerii noștri