Doar 11 lei pe zi pentru cele trei mese ale unui pacient în spital. Beatrice Mahler: Putem asigura ceaiul, dar nu lapte, ouă, unt
Hrana pacienţilor din spitalele publice este din ce in ce mai puţină, iar managerii spitalelor atrag atenţia că această problemă trebuie rezolvată. 11 lei alocă statul român pentru cele trei mese pe zi ale unui bolnav, în condiţiile în care toate alimentele s-au scumpit.
Zeci de copii la spital, după ce s-au jucat cu petarde și artificii. Medicii trag un semnal de alarmă: „Rămân cu sechele pe viață”
Accident grav în Mehedinți, cu trei mașini implicate. Patru victime au fost transportate la spital
Un copil de 11 ani din Slatina a fost mutilat de explozia unei petarde
Focar de râie într-un centru de bătrâni din Dolj.
Scumpiri în lanț pentru masa de Crăciun. Cât ajunge să coste un cozonac de casă în piețele din Capitală
Congres medical internațional în Oradea. 11 operații au fost transmise live, simultan, în două spitale
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Noi informații cutremurătoare în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Pacienţii au de suferit, deoarece mâncarea este la fel de importantă ca tratamentul.
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, a declarat pentru Digi24 că suma de 11 lei este extrem de mică pentru a se asigura trei mese pe zi pentru un singur pacient.
Medicul a spus că în 11 lei este aproape imposibil ca pacienții să primească alimente diversificate, bogate în nutrienți, care să le asigure necesarul de vitamine. Nici suma de 17,5 lei cât e alocat pentru bolnavii de tuberculoză nu e suficientă.
"Trei mese pe zi cu aceste sume sunt extrem de dificil de asigurat", a spus medicul.
Mahler a explicat că mic dejunul este extrem de redus, pentru că toate produsele sunt scumpe: "Putem asigura ceaiul, dar laptele e costisitor pentru meniul de spital. Toate produsele sunt scumpe, untul, ouăle".
Anul trecut, pentru meniul bolnavilor se acordase un leu în plus. "A fost mai mult decât nimic", a declarat Mahler.
Întrebată cât ar trebui să fie suma alocată pentru mesele unui bolnav internat în spital, Beatrice Mahler a răspuns: "E greu de spus, prețurile cresc de la o săptămână la alta, dar ar trebui să fie de cel puțin trei ori mai mare decât e acum".
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News