Live

VIDEO. Povestea incredibilă a celei mai mari bucăți de chihlimbar din lume, descoperită în România: Opritor de ușă, ignorată de hoți

Data publicării:
Foto: Captură Digi24

Cea mai mare bucată de chihlimbar din lume a fost descoperită în România, e de ani de zile la un muzeu din Buzău, dar are o poveste ca desprinsă dintr-un scenariu de film. A fost folosită de o bătrână din județ ani de zile drept opritor de ușă. Iar hoții care au prădat-o pe femeie de bijuteriile de aur nu au dat nicio atenție comorii, pentru că au crezut că e un simplu pietroi.

Ligia Pricopi, jurnalistă Digi24: Bucata de chihlimbar care cântărește trei kilograme și jumătate a ajuns în proprietatea statului, după ce o rudă a femeii și-a dat seama cât este de valoroasă. A fost clasificată drept obiect de tezaur, și acum se află în proprietatea Muzeului Județean Buzău.

Femeia a folosit piatra de chihlimbar, estimată acum a fi cea mai mare din lume și cu o valoare de peste un milion de euro, drept opritor de ușă. Zeci de ani i-a dat această întrebuințare, până ce a ajuns muzeu.

Județul Buzău este cunoscut pentru zăcămintele de chihlimbar, iar această descoperire a fost făcută în comuna Colț.

Rudele femeii povestesc că la un moment aceasta a fost călcată de hoți care i-au furat un lănțișor, dar nu au fost impresionați de piatra de un milion de euro, despre care specialiștii consideră că ar avea o vechime de aproximativ 70 de milioane de ani.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cutremur în România, sâmbătă după-amiaza

Sorin Grindeanu: Circulația pe A7 între Buzău şi Focşani se deschide la începutul lunii decembrie

„Cea mai mare cantitate de precipitații”. Record național stabilit în Mangalia de ploile de la finalul lunii august

China a inaugurat cea mai mare pistă de schi de interior din lume. Este în formă de ghețar și a intrat în Cartea Recordurilor

Partenerii noștri