Live

VIDEO. „Golden Gate de România” se deșurubează. Imagini de pe podul de la Brăila, la nici două luni de la inaugurare

Data actualizării: Data publicării:
Șuruburi nestrânse la Podul de la Brăila. Foto: Captură TV Digi24

Imagini incredibile cu cea mai înaltă și cea mai scumpă construcţie din România. „Golden Gate”-ul de la Brăila, inaugurat de nici două luni, se deșurubează cu mâinile goale. Locuitorii din zonă au surprins în imagini cum șuruburile se desprind din parapeții de pe margine. Compania Națională de Infrastructură Rutieră dă vina pe neglijența constructorilor, dar spune că nu există niciun pericol ca podul să se prăbușească. În urmă cu mai bine de două săptămâni, șoferii erau nemulțumiți că asfaltul are denivelări.

Bărbat: Ce ai făcut, mă, nene, mă? Aoleu, altul! Tot podul așa este. Câte un șurub, și ăla nepus. Totul, nimic nu-i strâns aici la pod. Gaură. Ia uite, aici iese șurubul. Aici nu are.

Imaginile au fost surprinse pe podul de la Brăila, inaugurat cu mare fast în urmă cu mai bine de o lună. Pe al treilea cel mai mare pod suspendat din Europa, unele șuruburi sunt puse de formă. În timp ce altele sunt atât de slăbite, încât se deșurubează fără prea mare efort.

Bărbat: Ia, uite, se scoate cu mâna. Se învârt toate șuruburile. Ăsta iese, ăsta iese...

Din fericire, șururburile nu se desprind din structura de rezistență a podului, ci din parapetele de pe margine.

Compania Națională de Drumuri arată cu degetul către constructorii care au ridicat podul și amenință că nu semnează recepția lucrării.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Este vorba de neglijență. Pentru că, în mod normal, când sunt șuruburi, le iei dintr-un capăt și le strângi pe rând, pe fiecare. Probabil că au avut mai multe echipe. Echipele nu au fost împărțite pe sectoare, cum trebuie, și au omis, efectiv, să strângă anumite șuruburi. Să ia măsuri pentru a strânge aceste șuruburi. Nu există niciun risc ca podul să se prăbușească.

La construcția comparată cu celebrul „Golden Gate” din San Francisco a lucrat o asociere de firme din Italia și Japonia. Probleme au apărut și la nivelul asfaltului care s-a umplut de denivelări, la începutul lunii.

Bărbat: Aici, asfaltul e lăsat și e fugit, refulat încoace, din cauza greutății. Deci nu e marcajul fugit. A fugit cu tot cu asfalt.

Autoritățile susțin că de vină sunt șoferii, pentru că nu au respectat restricțiile de tonaj, impuse în zilele caniculare. CNAIR a dat asigurări că asfaltul va fi reparat de către constructori.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Lucrările la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti, aproape de final. Cum arată și când se va deschide circulaţia

Podul suspendat peste Dunăre a fost redeschis circulației pe sensul Tulcea - Brăila. „Această rețetă asfaltică nouă este mai dură”

CNAIR va implementa sistemul 2+1 pe „Drumul morții” - DN2. Cum va funcționa măsura de siguranță

CNAIR: Conexiunea dintre A0 și DN2 în zona Afumaţi se va putea face anul acesta

Partenerii noștri