VIDEO. Fenomen periculos în Bucureşti
Un fenomen meteo periculos a pus stăpânire pe Bucureşti începând de vineri seară. Ploaia îngheţată a transformat Capitala într-un imens patinoar - şoselele şi trotuarele sunt extrem de alunecoase.
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Bărbat de 23 de ani, sub control judiciar la cinci luni după plângerea unei tinere care îl acuză că a abuzat-o sexual în București
VIDEO: Accident grav în Capitală. Au fost implicate patru mașini
Apa încălzită în oală, confort de Capitală. A venit frigul, caloriferele rămân reci
Referendumul lui Nicușor Dan a fost aprobat
Doi bărbați și o femeie, cercetați pentru furt de haine dintr-un mall. Imagini de pe camerele de supraveghere
De altfel, meteorologii au emis o avertizare de precipitaţii mixte, polei şi intensificări ale vântului, valabilă până duminică la ora 10:00.
Fenomenul de freezing rain/polei afectează în special cursele aeriene, asta pentru că majoritatea aeronavelor nu au echipamente de dezgheţare pentru a zbura în astfel de condiţii.
Imaginile de mai sus au fost trimise de telespectatorii Digi24. Nu uitaţi, dacă aţi fost martorii unui eveniment care poate deveni ştire, trimiteţi-ne informaţia şi imaginile pe WhatsApp la numarul 0771.100.304.
Jurnalista Simona Căpșună, realizatoarea rubricilor meteo de la Digi24, a explicat că acest fenomen se întâmplă în condițiile în care masa de aer rece, polar, din nord-est, ale cărui efecte s-au văzut în ultimele zile și în România, este înlocuită treptat de un aer mai cald, care pătrunde din zonele sudice, astfel că precipitațiile vor fi de-acum sub formă de ploaie. Solul este însă acoperit cu un strat consistent de zăpadă, astfel că are loc o inversiune a temperaturilor: la nivelul solului sunt temperaturi negative, în timp ce la altitudine sunt temperaturi pozitive. Când plouă, picăturile îngheață când ajung în contact cu obiectele suprarăcite: alei, trotuare, mașini, conductori electrici, țevi, copaci etc. Situația e ceva mai bună pe marile artere, pentru că acolo încă acționează soluțiile care s-au dat pentru deszăpezire.
Pericolul poleiului va mai persista una sau două zile, după care la mijlocul săptămânii viitoare vom avea de-a face cu o încălzire destul de rapid. Sporadic, se vor mai înregistra ploi, spune Simona Căpșună.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News