Exclusiv VIDEO. Antrenament de „foc” la baza Mihail Kogălniceanu. Cum arată o zi din viața unui militar în România
Alergare cu 16 kilograme în spate, cățărare la 20 de metri și mers târâș pe sub sârmă ghimpată. Sunt doar câteva dintre antrenamentele de foc prin care trec militarii de la baza Mihail Kogălniceanu. Exercițiile au fost propuse de soldații americani veniți în România și sunt identice cu cele prin care trec forțe speciale din țările NATO. Digi24 a participat, în exclusivitate, la o sesiune de antrenament în județul Constanța.
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
„Pălăriile Patriei”. Profesoare din Rusia, păcălite să facă și să poarte coifuri din staniol. Motivul invocat de cel care a făcut farsa
Antrenamente spectaculoase ale jandarmilor
Kievul vrea să recruteze încă 160.000 de soldaţi
Avioane F-18 Hornet în România
Klaus Iohannis a discutat cu Biden despre candidatura sa la șefia NATO
Geoană, despre anunțurile lui Macron
Ambasadorul Canadei: România nu trebuie să se considere o țară mică în fața unei amenințări mari
Cel mai mare exercițiu NATO de pe Marea Neagră
Ronis Gutierrez - sergent major, armata SUA: „Soldații trebuie să parcurgă o distanță de 16 kilometri cu un rucsac de 15,8 kilograme. Avem cățărări, târâre, pereți și frânghii. Pe pământ vedeți sârmă ghimpată, pe sub care militarii trebuie să se târască, fără să o atingă. Este dificil, mai ales că vântul bate foarte tare și că acum temperatura este de -1 grad Celsius. Antrenamentul este deschis pentru toți militarii: bărbați sau femei. Asta este partea frumoasă: venim împreună din toate părțile, din toate țările.”
Ana Smith - militar american: „La proba de târâre, din păcate, uneori coada se mai blochează, dar stai mai jos, mergi înainte și așa rezolvi tot. Îmi place să spun că femeile care nu iau atitudine nu fac istorie. Eu am fost prima care a terminat cursa cu obstacole și sper că la următoarea competiție să fie multe femei care să participe.”
Militar: „Am fost suficient de norocoși să putem să îi introducem în antrenamente și pe militarii români și francezi, care se află la baza Mihail Kogălniceanu.”
Militar român: „La cursa cu obstacole mi s-a parut cel mai dificil cel când trebuia să urcăm paralel, o dată pe sus, apoi pe jos. Frigul a contat mai mult, deoarece corpul se încălzea în timpul marșului, iar la mâini se simțea cel mai mult, la degete.”
Editor : B.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News