Live

Termoscanere în aeroporturi pentru a fi identificate persoane cu febră, posibil purtătoare a virusului din China

Data actualizării: Data publicării:

Există posibilitatea să fie achiziționate termoscanere, care vor fi montate în aeroporturi, astfel încât să fie identificate persoanele care au febră și ar putea fi purtătoare ale virusului din China, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila.

Conform sursei citate, miercuri, la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății, se va stabili dacă va fi decretată stare de urgență.

„Astăzi (miercuri - n.red.), la Geneva, este o ședință de urgență, convocată de directorul general OMS. În cazul în care - și e foarte probabil - se declară urgență la nivel global, noi am făcut, în afară de un grup de lucru, nominalizarea unităților sanitare care să primească pacienți. E vorba de spitalele de boli infecțioase „Matei Balș” din București și cele din Iași, Cluj și Timișoara. S-a stabilit achiziția de reactivi și pilotarea diagnosticului de laborator în cazul apariției unor cazuri suspecte și, bineînțeles, există un set de măsuri de alertare a autorităților de sănătate publică și a tuturor unităților sanitare, inclusiv a medicilor de familie, privind definiția de caz, încât să fie informați dacă vin în contact cu o persoane care este suspectă și care trebuie să spunem foarte clar în acest moment a călătorit sau a avut contact cu o persoană care a călătorit în China”, a spus Alexandru Rafila.

Conform sursei citate, pe aeroporturi vor fi trimise echipe medicale care să asigure permanența.

„În ceea ce privește măsurile de la Aeroport, sunt similare cu cele care au fost în timpul pandemiei de gripă, făcând referire la un set de informații care vor fi oferite tuturor călătorilor, posibilitatea de achiziție de termoscanere care să evidențieze eventualele persoane cu febră și care ar putea să răspundă definiției de caz. Nu în ultimul rând, vorbim de constituirea de echipe care să asigure permanența serviciilor medicale în aeroporturile internaționale”, a adăugat președinte SRM.

Un grup de specialiști în sănătate publică, boli infecțioase și microbiologie s-a întâlnit, miercuri, sub coordonarea secretarului de stat Nelu Tătaru, pentru a stabili măsurile ce se impun, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), legat de gripa din China.

Citiţi şi:

România va avea teste pentru depistarea virusului ucigaș din China. Unde se vor găsi

Virusul misterios din China pune autoritățile din România în alertă. Cât de mare este pericolul?

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cum a reacționat românul trecut pe la Inter și Milan când a aflat cu ce se ocupă soția lui: ”Nu este nimic greșit”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

7,6 milioane de cazuri de febră dengue în 90 de țări, inclusiv în Europa. OMS este în alertă: Riscul de răspândire e ridicat

Nu mai e pericol de hepatită C în Egipt. Boala a fost eradicată după zece ani de testări și tratament

Ce scrie pe etichetele produselor lactate e diferit de ce conțin ele de fapt. Concluzii după ce au fost analizate 148 de probe

Tot mai mulți tineri fac cancer. Numărul persoanelor sub 50 de ani diagnosticate a crescut brusc cu 80% (studiu)

Partenerii noștri