Soluția simplă propusă de Alexandru Rafila pentru începerea școlii: "Asta va da încredere părinților"
Profesorul Alexandru Rafila spune că soluția pentru eliminarea îngrijorărilor legate de începrea noului an școlar 2020 - 2021 stă în mâna celor responsabili cu funcționarea școlii la nivel local. În opinia lui, cel mai important este ca părinții să fie informați corect cu privire la modul în care se va desfășura activitatea școlară, iar asta să se facă prin invitarea lor la școală și informare.
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
Bullying-ul începe încă de la grădiniță. Unul din cinci preșcolari este victima răutăților colegilor. „Copiii învață prin imitație”
Tânăr prins în flagrant în timp ce vindea droguri în fața unei școli din Timișoara. Ce au găsit polițiștii în mașina suspectului
Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac cursuri în module
Invazie de ploșnițe într-o școală gimnazială din București
Risc crescut de infecții după inundațiile din estul țării
Deca, despre „camera de detenție”: E un spațiu în care și până acum școlile îi puteau separa pe cei care deranjează ora de colegii lor
Scene teribile în fața unei școli din China. 11 oameni, printre care 5 copii, au murit striviți de un autobuz scăpat de sub control
Profesorul Alfred Bulai, acuzat de abuz sexual
"În perioada următoare, când vor începe și alte tipuri de activități, sperăm să înceapă și școlile, e important ca lumea să înțeleagă că aceste activități sunt corelate cu nevoia de a păstra măsuri de siguranță.
Îngrijorarea este cauzată de incertitudini și de necunoaștere. Îngrijorarea cauzată de incertitudini trebuie lămurită de autorități, iar necunoașterea trebuie rezolvată de autoritățile locale și de cei responsabili cu funcționarea școlii la nivel local - cadre didactice, conducerea școlii.
Eu aș informa părinții, aș invita părinții înainte la școală, să vadă cum se va desfășura activitatea în școală. Asta va da încredere părinților, care vor înțelege că este esențial pentru copii să meargă la cursuri și să încerce să aibă o activitate școlară apropiată de cea normală", a declarat Alexandru Rafila.
Citiți și:
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că nu a avut loc „o discuţie oficială” cu privire la scenariul ca elevii să se întoarcă fizic la școală de la 1 octombrie, iar anul școlar 2020-2021 să înceapă la 14 septembrie cu două săptămâni de învățământ online.
De asemenea, secretarul de stat a mai spus că nu a avut loc nicio discuţie nici despre o eventuală amânare a școlii până după alegerile locale.
Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că autorităţile au avut discuţii privind începerea anului şcolar cu prezenţa fizică în clase de la 1 octombrie, iar până atunci cursurile să fie online, dar nu s-a luat încă o decizie în acest sens.
Redactare Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News