Zeci de mii de cetățeni din Sectorul 1 ar putea rămâne fără internet
Cel mai bogat sector al Capitalei și locul unde este cea mai mare concentrare de sedii de mari corporații și importanți jucători din IT&C ar putea rămâne peste noapte fără internet, cablu și telefonie fixă. Asta, după ce primarul Clotilde Armand a anunțat că vrea să dispară toate cablurile de pe stâlpii din sector, deranjată fiind de cel din fața Primăriei.
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Primarul din Constanța cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant
Avarie majoră în Craiova. Peste 100.000 de oameni au rămas fără apă și căldură, în timp ce activitatea Uzinei Ford a fost sistată brusc
Cum învață zeci de copii din Gorj în săli de clasă cu calorifere reci
Scandal în Gorj, după ce un primar a suspendat transportul elevilor cu microbuzele școlare
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac cursuri în module
Deca, despre „camera de detenție”: E un spațiu în care și până acum școlile îi puteau separa pe cei care deranjează ora de colegii lor
Scene teribile în fața unei școli din China. 11 oameni, printre care 5 copii, au murit striviți de un autobuz scăpat de sub control
Firmele din domeniu cer o discuție cu autoritățile locale pentru rezolvarea situației. Altfel, 238 de mii de bucureșteni care locuiesc în Sectorul 1 pot rămâne oricând fără internet și cablu, în condițiile în care telemunca și școala online au devenit un mod de viață.
Primăria Sectorului 1 este cea mai bogată din Capitală, cu venituri estimate pentru acest an de peste un miliard de lei. În zona păstorită de Clotilde Armand se află și o mare parte din cartierul de business al Capitalei.
În zone precum Gara de Nord, Aviatorilor, Aurel Vlaicu, Băneasa au sedii centrale mari companii de stat, dar și firme private și mari corporații cu mii sau zeci de mii de angajați. Printre ele, se numără companiile feroviare de infrastrastructură și călători, Metrorex, Societatea de Transport București, dar și OMV Petrom, Telekom, Hidroelectrica sau Orange.
Un studiu realizat în 2019 de o companie de consultanță imobiliară arăta că în Sectorul 1 este și cea mai mare concentrare a sediilor centrale ale marilor jucători din IT&C, 46% dintre companii fiind localizate aici.
În Sectorul 1 se află nu doar companii de top, ci și unele dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din Capitală. Peste 55.000 de copii sunt înscriși în grădinițele, școlile și liceele de stat și private din sector, potrivit Inspectoratului Şcolar Municipal.
Dorința primarului Clotilde Armand de a înlătura de azi pe mâine cablurile de internet și telefonie fixă de pe stâlpi ar putea perturba activitatea tuturor firmelor din zonă, dar și viața celor peste 238 de mii de locuitori ai sectorului. Printre ei, mulți care lucrează de acasă și s-ar putea trezi fără servicii de telecomunicații. Să nu-i uităm nici pe elevii care au trecut de mai bine de un an în sistemul online.
Companiile care au sediul în Sectorul 1
- CFR SA - 22.800 de angajați
- CFR Călători - 12.600 angajați
- OMV Petrom - 11.800 angajați
- STB - 10.800 angajați
- CNAIR - 6.600 angajați
- Telekom - 2.900 angajați
- Premier Restaurants Romania - 3.800
- Hidroelectrica - 3.300 angajați
- Orange Româia - 2.400 angajați
- Vodafone Româia - 3.021 angajați
Unităţi de învăţământ în Sectorul 1
- 26 grădiniţe
- 5 şcoli primare
- 6 şcoli gimnaziale
- 7 licee
- 2 școli postliceale
- 2 cluburi sportive
(Sursa: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti)
Elevii din sectorul 1
TOTAL: 55.420
- în şcolile de stat: 47.058
- în școlile private: 8.362
(sursa: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti )
Editor : Luana Pavaluca
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News