Voința de fier a unui băiat cu un picior amputat
La 13 ani, Arian este imaginea unei campanii în care sportivii paralimpici şi-au propus să-i convingă pe români să facă mai multă mişcare. Şi-a pierdut un picior în urmă cu trei ani, dar acest lucru nu îl împiedică să înoate zilnic cinci kilometri. Visul lui este să reprezinte România la Campionatul Mondial Paralimpic, de anul acesta, din Italia.
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Copilul supranumit „calculator uman”. Povestea băiatului de 10 ani din Constanța, campion la aritmetică mentală
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
O banală lovitură în urma căreia au apărut complicaţii a devenit o lecţie mult prea dură pentru Arian. Avea doar 10 ani când şi-a pierdut un picior, dar asta nu l-a doborât, ci l-a întărit. Sportul l-a trecut prin toate stările: de la frica de necunoscut, la imposibilitatea de a-şi depăşi limitele, la împlinirea visului de a urca pe podium alături de cei mai buni sportivi juniori paralimpici.
Reporter: Ce îţi inspiră ţie bazinul acesta?
Arian: Îmi inspiră mai multă voinţă de a înota şi plăcere, totodată. Atunci când înot simt că pot să mă descarc. Pentru anul ăsta mi-am propus să câştig la calificări, să mă calific pentru Olimpiadă şi să câştig tot mai multe premii.
Fiecare antrenament vine cu noi provocări pentru Arian. Oricât i-ar fi de greu, mişcarea în apă este singura care i-a oferit motivaţia să depăşească momentul critic în care i-a fost schimbată total copilăria.
Arian: Cel mai dificil stil de înot este fluturele, deoarece el te solicită cel mai tare. Trebuie să ai foarte multă putere în braţe şi în picior ca să te ridici peste apă.
De mai bine de un an şi jumătate, Arian se antrenează, neobosit, şase zile pe săptămână. Uneori, chiar şi de două ori pe zi.
Arian: Trebuie să faci un sport deoarece el nu te ajută doar fizic, ci şi mental, îţi dă mai multă încredere în tine, să poţi socializa mai bine cu ceilalţi copii, să te controlezi mult mai bine în situaţii dificile.
Daniel Nistoroiu, antrenor: Îşi doreşte foarte mult să ajungă un campion, munceşte foarte mult, este foarte ambiţios. De obicei, persoanele cu dizabilităţi sunt mult mai ambiţioase decât persoanele care nu au nimic.
Acum, Arian se pregăteşte pentru Campionatul Mondial Paralimpic din Italia, dar pentru el, miza o reprezintă Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din anul 2020.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News