Live

Viceprimarul Bădulescu o amenință pe Sorina Pintea cu plângere penală în scandalul apei din București

Data actualizării: Data publicării:

Aurelian Bădulescu a declarat luni, după ce a fost audiat la Parchetul General, că intenționează să depună o plângere penală pe numele ministrului Sănătății, Sorina Pintea. „Și-a permis să ducă în spațiul public o discuție care ar fi putut afecta starea de normalitate a Bucureștiului”, a precizat viceprimarul Capitalei, care a legat întregul scandal al apei din București de „binomul Pintea-Dragnea”.

„În cursul zilei de astăzi, urmează să întrunesc Comisia pentru utilități a Municipiului București și înțeleg să-i fac plângere penală ministrului Sănătății, care și-a permis să ducă în spațiul public o discuție care ar fi putut afecta starea de normalitate a Bucureștiului. Este una dintre acțiunile concertate ale binomului Pintea-Dragnea, binom care prin orice mijloace încearcă să recidiveze prin aceeași metodă cu care au făcut și la Maternitatea Giulești. Cred că, dacă analizați spectacolul oferit și ceea ce în contradictoriu a spus ministrul Sănătății, veți înțelege că de această dată Direcția de Sănătate Publică, pentru că nu degeaba i s-a făcut rău acelei femei, ci pentru că se făceau presiuni asupra ei, practic transmite acest mesaj. Este sau nu este o acțiune concertată în ceea ce privește tot și întru toate ce privesc pe Gabriela Firea? Este sau nu este disperarea unui om de a-și rezolva o anumită problemă? ”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Viceprimarul Capitalei a refuzat să precizeze care sunt infracțiunile exacte pentru care o acuză pe Sorina Pintea.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a sosit luni, la Parchet, pentru a fi audiat după afirmaţiile conform cărora a minţit la precedentele audieri în legătură violenţele de la protestul din 10 august 2018.

Vinerea trecută, Direcția de Sănătate Publică București a acuzat Apa Nova că nu a informat populația deși clorul din apă a avut de 5 ori peste limita legală în probele prelevate. Informația a apărut în raportul specialiştilor de la DSP Bucureşti, care au spus că apa nu era bună de băut. Aceştia au acuzat conducerea Apa Nova că, deşi primise acest raport, nu a informat populaţia cu privire la pericole. Apa Nova a răspuns că nu a avut motive să transmită o astfel de informație pentru că apa a fost și este în continuare potabilă și în parametrii legali.

Ministrul Sorina Pintea a explicat într-o conferință anterioară de ce bucureștenilor li s-a recomandat să nu consume apă de la robinet și să nu o utilizeze nici pentru igiena personală, afirmând că ministerul pe care îl conduce a reacționat la o informare a Direcției de Sănătate Publică, după ce inspectorii au primit mai multe sesizări privind mirosul și gustul apei de la robinet.

Pe de altă parte, Apa Nova a dat asigurări că apa din București este bună de băut. Locuitorii Capitalei au fost alimentați din râul Dâmbovița, în loc de râul Argeș, folosit în mod obișnuit pentru sectoarele 5 și 6, asta după ce apa râului Argeș a suferit, luni, 28 ianuarie, o contaminare cu amoniu.

În plină dispută între Ministerul Sănătății și Apa Nova, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a sesizat CSAT și SRI în acest caz.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Taxele și impozitele locale în București cresc cu peste 10% la anul, a decis Consiliului General al Capitalei

Nicușor Dan, despre părăsirea funcției de primar: Bucureștenii nu pot trăi bine dacă România nu o duce bine

Nicușor Dan și-a anunțat candidatura ca independent la președinție

Gratuitatea pentru mașinile hibride în parcările de utilitate generală din București ar putea fi menținută

Partenerii noștri