Un nou bulevard în București. Cum arată acum una dintre cele mai aglomerate străzi din sudul Capitalei
Strada Luică din sectorul 4, una dintre cele mai aglomerate străzi din sudul Capitalei, a fost transformată în bulevard. Lucrările au durat 6 luni, iar primarul speră ca această schimbare să ducă la eliberarea traficului. Şoferii văd cu ochi buni schimbarea, însă activiştii de mediu nu. Au fost tăiaţi peste 700 de arbori maturi pentru această lucrare, spun ei.
Doi bărbați și o femeie, cercetați pentru furt de haine dintr-un mall. Imagini de pe camerele de supraveghere
Primarul Ciprian Ciucu spune că e o singură soluție pentru traficul din București
O șoferiță a lăsat mașina în mijlocul drumului și a traversat liniile de tramvai cu un copil
Explozie într-un bloc din Capitală: O persoană rănită și zeci de oameni evacuați
Doi bărbați au blocat traficul pentru a-și cumpăra shaorma
CTP, despre performanțele lui Nicușor Dan
Românul care a revoluționat traficul din New York vine cu soluții pentru București
Există soluții pentru traficul din București?
Experiment în traficul din București
Strada Luică, una dintre cele mai aglomerate străzi din Sudul Capitalei, a fost dată în folosinţă în anii '60, iar în ultimii 30 de ani nu s-a făcut nicio intervenţie. Acum, strada a devenit bulevard după ce a fost lărgită la 4 benzi. Lucrările au durat o jumătate de an.
Daniel Băluţă - primarul Sectorului 4: Până în luna noiembrie, legislația a fost una foarte dificilă, exproprierile, mai ales pentru astfel de lucrări, erau aproape imposibile. Însă, în urma dialogului cu oamenii, am găsit extrem de multă înțelegere, am reușit în urma unei bune colaborări să demolăm clădiri, garduri...
-O mică schimbare... Trebuia făcut de mult... Porţiunea asta mă sufoca
-Bineînţeles că lărgirea oricărei artere din Bucureşti va face bine oricărei situaţii din trafic. Se simte o schimbare, dar nu la capacitate maximă.
Sute de arbori tăiaţi pentru lărgirea unei străzi
Schimbarea este criticată de activiştii de mediu, care spun că pentru acestă lucrare au fost tăiaţi în jur de 700 de arbori.
Dan Trifu - Fundaţia Eco-Civica: Nu are nicio eficienţă, el nu a produs o fluidizare, ci a atras un trafic mai mare. Faptul că te-ai dus spre blocuri și ai terminat un spaţiu verde, iar acum noxele sunt in casele oamenilor, vă dați seama că nu este deloc benefic pentru mediu.
Daniel Băluţă - primarul Sectorului 4: Au fost și arbori tăiați, dar se plantează 1.500 de arbori.
În zonă au fost amenajate anul acesta 150 de locuri de parcare, iar edilul sectorului vrea să mai asigure pe viitor alte 500. Întreaga lucrare a costat 3 milioane de euro, iar banii provin de la Guvern, din bugetul local şi din împrumuturi.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News