Live

Galerie Foto Un copil de 2 ani a căzut, chiar sub ochii bunicului, într-un puț de irigare din Teleorman. Misiune de salvare contra cronometru

Data publicării:
Un copil de 2 ani a căzut, chiar sub ochii bunicului, într-un puț de irigație din Teleorman. Sursa foto: colaj ISU Teleorman

Un copil de 2 ani, din Teleorman, a căzut în gura unui puț de irigare. Băiatul era pe câmp alături de bunicul lui, cu oile, la păscut. Bărbatul a sunat la 112 și a chemat pompierii care au venit imediat. Salvatorii l-au scos pe copil din puț, însă acesta era inconștient. A fost preluat de un echipaj de ambulanță, care l-a dus la cel mai apropiat spital.

Apelul la 112 a fost dat miercuri seara, în jurul orei 20:00, chiar de bunicul copilului. Acesta le-a spus salvatorilor că nepotul său, în vârstă de 2 ani, a căzut într-un puț de irigare de pe raza comunei Peretu, județul Teleorman.

Imediat, trei echipaje de pompieri, cu o descarcerare, o autospecială de lucru cu apă și spumă și un container multirisc, precum și un echipaj medical tip C (cu medic) s-au deplasat spre locul indicat de apelant.

”Ajunși acolo în doar câteva minute, salvatorii au constatat că e vorba de un copil de aproximativ 2 ani, care se afla cu bunicul la păscut cu oile, iar din neatenție a căzut într-un puț de circa 3,5 m, cu un diametru de aproape 30 de cm. Băiețelul se afla la aproximativ 2,5 m în adâncime, prins în tubulatura puțului de irigare, cu picioarele în apă, conștient, însă cu atac de panică”, au transmis reprezentanții ISU Teleorman.

Pentru a-l salva pe copil, pompierii au folosit o cordiță de pe autospeciala de descarcerare și, în mai puțin de 5 minute, au reușit să îl scoată la suprafață.

Băiețelul a fost preluat apoi de echipajul medical al SAJ Teleorman care i-a acordat primul ajutor și l-a transportat la Spitalul Municipal "Caritas" pentru investigații medicale amănunțite, mai transmit pompierii din Teleorman.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Noi imagini cu dezastrul făcut de inundații. Deversare controlată la un baraj din Vaslui, după ce apa a atins cota de pericol

STS: O persoană din Iaşi a sunat la 112 de 15.000 de ori în ultimele opt luni. Peste 1,5 milioane de apeluri false în acest an

Ciclonul Boris în România. Localități din 8 județe sunt afectate de inundații

Băiat de 14 ani, prins de poliţişti la volanul unui autoturism. Rudele minorului i-au atacat pe agenţi

Partenerii noștri