Live

Un cetățean german, prins în timp ce încerca să scoată din România bunuri care par a fi de patrimoniu

Data actualizării: Data publicării:
Un cetățean german, prins în timp ce încearcă să scoată din România bunuri care par a fi de patrimoniu FOTO: captură video Digi24

Un cetățean german a fost prins de oamenii legii în timp ce încerca să scoată din România, prin punctul de trecere a frontierei de la Jimbolia, mai multe bunuri care par a fi de patrimoniu. Este vorba despre monede romane, catarame, nasturi sau ace de prindere, obiectele fiind oprite în țară pentru expertiză, potrivit News.ro.

Bărbatul a declarat în fața polițiștilor că a cumpărat obiectele în mod legal, din Republica Moldova, și că nu știa că are nevoide de documente legale pentru acestea.

Obiectele care par a fi de patrimoniu au fost găsite într-un autoturism înmatriculat în Letonia, iar la volanul mașinii se afla un cetățean de origine germană, în vârstă de 55 de ani, care s-a prezentat la ieșirea din țară la punctul de frontieră Jimbolia din județul Timiș.

„Cu ocazia efectuării controlului de frontieră asupra mijlocului de transport, colegii noştri au descoperit, în interiorul autoturismului, bunuri de patrimoniu, susceptibile a fi bunuri culturale mobile clasate. Printre obiectele identificate se numără monede romane, catarame, ace de prindere, nasturi, pieptene. Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat aceste bunuri în mod legal din Moldova fără a cunoaşte faptul că îi sunt necesare documente justificative pentru acestea”, se arată într-un comunicat transmis de Poliţia de Frontieră, potrivit News.ro.

Bunurile au fost ridicate și sigilate de oamenii legii și urmează să fie expertizate pentru a afla dacă acestea sunt de patrimoniu.

Editor : Andreea Rubica

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Salarii mici și ore nesfârșite de lucru în condiții extreme. Cum arată o zi din viața muncitorilor de la ferme în Germania

Lidera unui partid prorus din Germania dă peste cap planurile lui Scholz. „De la reunificarea din '90, nu a fost o amenințare mai mare”

Cum arată o zi de lucru la frontierele Germaniei. Decizia radicală luată de Berlin pentru a respinge imigrația ilegală

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Partenerii noștri