Live

Un bărbat a donat centrelor de plasament produse, dar așteaptă de o lună contractul care îi garantează destinația donației

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Un teleormănean a donat copiilor din centrele de plasament produse de igienă de 1.000 de lei, gândindu-se să ajute pentru că și copilul lui are probleme de sănătate. A cerut însă un contract de sponsorizare, pentru a fi sigur de destinația produselor, dar nu l-a primit nici după o lună.

Teleormăneanul spune că are o afacere proprie în județ și, pentru că propriul lui copil are probleme de sănătate, a decis să ajute. Așa că s-a oferit, la finele lunii septembrie, să dăruiască beneficiarilor DGASPC Teleorman, respectiv copiilor din centrele de plasament și mamelor aflate în situații vulnerabile, produse de igienă și îngrijire din magazinul său, potrivit MEDIAFAX.

Bărbatul a umplut mașina și a dus donația la sediul instituției. A cerut, însă, un contract de sponsorizare, care să-i garanteze că bunurile donate vor fi utilizate corespunzător. I s-a răspuns că procedura de întocmire a unui contract de sponsorizare durează, astfel că teleormăneanul a plecat acasă, așteptând să fie contactat de conducerea instituției pentru a ridica o copie a contractului. După o lună, el a mers din nou la DGASPC Teleorman pentru a solicita emiterea contractului, dar s-a spus din nou că procedura este de durată.

„Eu le-am donat 1.000 de lei în produse pentru femeile și copiii izgoniți de acasă acum o lună. Nici în ziua de azi nu am primit contractul de sponsorizare pe persoană fizică, așa cum am cerut și așa cum e normal să fie. Că oriunde ți se emite o dovadă. De o lună mă rog de domnul șef de acolo și nu îmi dă contractul. Am fotografii de când am făcut pachetele și le-am dus acolo. Am zis să aștept, poate chiar durează, dar atitudinea asta e revoltătoare”, a declarat donatorul pentru Mediafax.

Directorul DGASPC Teleorman, Mugurel Putineanu, confirmă situația și spune că acel contract de sponsorizare pe care donatorul îl așteaptă de o lună nu a fost emis pentru că șeful centrului de plasament care s-a ocupat de caz a uitat.

„Într-adevăr, aceste produse au fost donate de acest domn. Eu am aflat abia acum despre această donație și am vorbit cu șeful de centru care s-a ocupat. Domnul are un copil cu probleme care a fost chiar ajutat de colegii mei. A venit să doneze pentru copiii noștri, iar șeful de centru i-a zis că va încheia contractul de sponsorizare, dar având și altceva de făcut, i-a zis să vină mai târziu. Apoi s-a luat cu altele, și aici e vina șefului de centru care a uitat. Produsele sunt intacte, nici nu sunt scoase din cutii. Produsele sunt în magazia unității, nu s-a umblat la acele produse. Contractul chiar în această dimineață l-am semnat eu", a declarat Mugurel Putineanu.

Nu este pentru prima dată când oameni care au donat bunuri pentru DGASPC Teleorman se plâng că nu s-au urmat pașii legali și că bunurile s-au folosit după bunul plac de către angajații instituției, fără ca donatorul să aibă vreo garanție sau vreun document doveditor că a ajutat efectiv copiii aflați în situații vulnerabile. În urmă cu un an, o asociație din București semnala faptul că a donat instituției publice bani și că oameni din conducerea ei au solicitat o mașină drept donație.

Editor web: Cristina Tudor 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bill Gates a donat 50 de milioane de dolari pentru Kamala Harris: Aceste alegeri au „o importanţă fără precedent”

Ce spune Geoană despre donația familiei Mănescu la Fundația soției sale: „Un gest făcut de niște oameni onorabili”

„România educată” cu toaleta săpată. Reportaj Digi24 într-o școală din Teleorman, unde autoritățile au uitat de promisiuni

SUA donează României „vehicule de detecție discrete” și detectoare de radiații. Lista echipamentelor include 400 de pagere speciale

Partenerii noștri