Trei românce au primit medalia de aur la un concurs din Paris după ce au creat o înghețată bio
O îngheţată ce n-a văzut Parisul a adus o medalie de aur unor studente de la Galaţi. Fetele au creat un desert bio pe bază de zer dulce, cu toping de gutui. La un concurs culinar din Franţa ce promovează inovaţia şi mâncărurile sănătoase, juriul a fost impresionat de reţetă. Vestea bună este că avem şi noi şanse să o gustăm, pentru că un producător mondial de îngheţată s-a interesat deja de îngheţata de la Galaţi.
Catedrala Notre Dame din Paris, afectată de incendiul devastator, își redeschide porțile după 5 ani. Cât a costat restaurarea
Violențe la Paris. Protestatari ieșiți în stradă împotriva unei gale pro-Israel s-au bătut cu forțele de ordine
Un vlogger a demascat mai mulți români care păcăleau turiștii cu jocul „alba-neagra” la Turnul Eiffel
Modă și sport la Paris. Vedete și modele au defilat într-o paradă dedicată Jocurilor Olimpice
Panică în Paris după ce o persoană a amenințat că va arunca în aer consulatul iranian
Cum arată garsoniera de 9 metri pătrați din Paris
Violențe la Paris după atacul armat care a ucis trei kurzi într-o cafenea
Violențe și gaze lacrimogene la finala Ligii Campionilor
Luminile de Crăciun au fost aprinse pe Champs-Elysees
Ana, Alina şi Adelina au pasiuni comune: îngheţata şi inventarea unor mâncăruri savuroase. Studiază ingineria alimentară la Galaţi şi au intrat deja în lumea bună a creatorilor de gust. Desertul lor a primit medalia de aur la un concurs organizat în capitala ţării care stabileşte trendurile în gastronomie.
În spatele succesului de aur au stat doi ani de muncă în laboratoarele Facultăţii de Ingineria Alimentelor din Galaţi. Studentele şi-au botezat Whoopie Ice îngheţata creată doar din ingrediente naturale în care au avut încredere pentru un gust delicios. Au început cu zerul.
„Este o resursă foarte bogată şi insuficient valorificată la noi în ţară”, spune Ana Popa, studentă.
Dincolo de gust, îngheţata inventată de studente promite să fascineze pe mulţi: este fără lactoză, conţine multe fibre datorită gutuilor din compoziţie şi mai ales este foarte prietenoasă cu silueta pofticioşilor.
„Am redus cantitatea de zahăr. Deoarece au venit şi fructele cu o cantitate zahăr”, spune Daniela Borda, profesor coordonator.
Îngheţata bio din zer şi gutui creată la Galaţi are şanse mari să ajungă pe piaţă şi la noi şi în străinătate.
„Am fost căutaţi de un producător român, ce a fost ulterior preluat şi cu siguranţă interesul va fi manifestat. Acest produs va fi vizibil si pentru alti producatori externi”, spune Adelina Trif, studentă.
În laboratoarele Facultăţii de Ingineria Alimentelor de la Galaţi au mai fost create batonul proteic şi pateul vegetal din linte, care se vând deja la noi în ţară. Însă îngheţata inventată pe malul Dunării este într-adevăr...
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News