Temperaturile mici înseamnă preţuri mari. Urmează scumpiri, de la brânză până la carne şi legume
Iarna prelungită ne aduce pagubă în buzunar. Fermierii spun că au cheltuieli aproape duble din cauza frigului şi a zăpezii, aşa că se pregătesc să mărească preţurile la carne, brânză şi legume ca să nu iasă în pagubă.
Decizie disperată printre crescători: din cauza secetei, oamenii își vând animalele pe capete
De ce trăiesc românii cu 5 ani mai puțin decât ceilalți europeni
A intrat în vigoare ordinul privind combaterea fenomenului „Shrinkflation”
Percheziții DNA la Casa de comerţ Unirea
Povestea tinerei din Bihor care e vedetă în online cu postările din ferma pe care o conduce
Agricultura din România nu are suficienți tractoriști
Gramaj mai mic, preț la fel de mare. Fenomenul scumpirilor mascate a luat amploare
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200% mai scumpă
Cât câștigă, de fapt, tractoriștii din România
Fermierii vând cu 12 lei kilogramul de brânză de vacă şi nu se feresc să spună că în câteva săptămâni preţul va ajunge la 15 lei. Închise în grajduri de aproape patru luni de zile, vitele dau lapte mai puţin, aşa că brânza se anunţă puţină şi scumpă.
Şi mieii de Paşte se anunţă mai scumpi: până la 20 de lei kilogramul. Pun creşterile pe seama cheltuielilor suplimentare. Pe vremea asta, animalele ar fi trebuit să pască pe câmp. Zăpada le ţine însă în grajduri.
Cultivatorii de legume se gândesc şi ei să mărească preţurile ca să nu iasă în pagubă. Au cheltuieli mai mari din cauza iernii neşteptate.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News