Video Temperaturile de vară au dus la apariția căpușelor. Mai mulți oameni mușcați de insecte au mers la urgențe. Ce recomandă medicii
Temperaturile de vară din aprilie duc la apariția căpușelor în parcuri. La urgențe vin zilnic cazuri de copii mușcați de aceste insecte. Medicii recomandă celor care constată că au fost mușcați să meargă de urgență la spital, la o consultație, în cel mult 24 de ore.
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Protest al medicilor în Piața Victoriei, după scandalul Sf. Pantelimon
Motivele pentru care românii sunt tot mai nemulțumiți de sistemul de sănătate
Creștere alarmantă a cazurilor de alergii din cauza caniculei
Temperaturile de vară au dus la apariția căpușelor. Ce recomandă medicii
Cât câștigă asistentele și infirmierele
Pacienţi trimişi la cabinete private pentru că medicii nu vor să lucreze în ambulatoriu
Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Deși este puțin probabil, a fi pregătit e obligatoriu
Ligia Pricopi, jurnalist Digi24: Medicii recomandă celor care constată că au fost mușcați de căpușe, după o plimbare în parc sau în pădure, să meargă de urgență la spital, la o consultație, în cel mult 24 de ore. După acest interval de timp există riscul să apară complicații severe. Tratamentul acasă este exclus, spun specialiștii.
În ultima săptămână au fost foarte multe astfel de cazuri la UPU a Spitalului din Buzău. Medicii au tratat de la începutul lunii 10 pacienți care au fost mușcați de căpușe.
Având în vedere vremea și faptul că oamenii petrec tot mai mult timp în aer liber, medicii se așteaptă ca numărul de oameni mușcați de căpușe să crească în perioada următoare.
Simin-Aysel Florescu, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București: „Ar trebui acele căpușe extrase. Extracția trebuie făcută într-un mediu medical, ca să fim siguri că merge cum ar trebui. Nu recomandăm soluțiile acasă. Căpușa trebuie extrasă de acolo și într-adevăr trebuie extrasă într-un timp util de maxim o zi ca să nu existe riscul de boală.
Când organizăm picnicuri, să încercăm să prevenim. Știm că vom merge la picnic, luăm soluții speciale și ne dăm unde suntem expuși, înainte să ieșim.
Asta nu elimină necesitatea de control după ce ajungem acasă, ne inspectăm pe noi și pe cei din familie să vedem dacă avem aceste căpușe”.
Editor : A.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News