STUDIU. 80% dintre români își invidiază colegii. "Să moară și capra vecinului", printre proverbele care ne reprezintă
Împlinirile altora nu ne inspiră şi nici nu ne încurajează, aşa cum ar trebui. Un studiu recent arată că opt din zece români sunt invidioşi la locul de muncă.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Aproape 80% dintre români îi invidiază pe colegii de serviciu. Cel mai mult stârnesc invidia cei care care muncesc mai puţin şi câştigă mai mult. 46% admit că sunt invidioşi pe vacanţele cunoscuţilor pe care ei nu şi le permit.
În cazul a peste 20% dintre cei chestionaţi, hainele apropiaţilor declanşează sentimentul de invidie.
Maşinile şi casele celorlalţi sunt şi ele motive de gelozie pentru 14% dintre români. Românii sunt invidioşi şi pe telefoanele de ultimă generaţie ale cunoscuţilor, dar şi pe reuşitele copiilor acestora.
Studiul mai arată că tinerii, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, acordă o foarte mare importanţă banilor şi poziţiei sociale, iar, în unele situaţii, nepotismul, pilele și relațiile contează mai mult decât studiile. În plus, unul din cinci tineri resimte succesul altora ca pe o presiune neplăcută asupra lor.
Cercetătorii au mai descoperit și ce proverbe ne caracterizează. Printre ele se numără: "Să moară și capra vecinului", "Ce e al meu e-al meu, ce-i al tău e tot al meu" și "Capul plecat sabia nu-l taie".
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News